2011/12/21

I.T.Warpath recenzija RELICSEED „Domestic Devil” (2011)

RELICSEED „Domestic Devil” promo, 2011, self rel./P3lican

Par grupu RELICSEED uzzināju pirms dažiem gadiem tolaik slavenā festivāla Metalshow.lv ietvaros, kur grupa atspēlēja debitantiem visai vērā ņemamā atdevē, lai gan tolaik vairāk šķita, ka būs kāda no tām kārtējām grupiņām-viendienītēm, kuras ik pa laikam parādās, sataisa lielu troksni un pēc tam nogrimst ikdienas dzīves vienmuļībā. Pie tam tolaik, un, ja nemaldos – arī tagad, grupa nez kāpēc tika dēvēta par „latviešu Metallica”, kas, zinot to, ko šobrīd metālmūzikā dara šī reiz iespaidīgā thrash metal grupa (jo sevišķi tobrīd aktuālajā „St. Anger” albumā), mani pat nedaudz atbaidīja, tāpēc tolaik tai sevišķu uzmanību pat nepievērsu.

I.T.Warpath recenzija MALDUGUNS „Pēddzinis” (2011)

MALDUGUNS „Pēddzinis”, 2011, (P3lican)

Droši vien daudzi smago ritmu cienītāji Latvijā atceras reiz bijušu progressive grind (laikam visprecīzākais apzīmējums, neskatoties uz abu šo stilu it kā nesavienojamību) projektu TABESTIC ENTERON, kas pārsteidza ne tikai muzikāli, bet arī vizuāli, sniedzot pat visai interesantu šovu. Tāpat kā bija nepatīkami pārsteigti, kad šis projekts pēkšņi tika pasludināts par izbeigtu (tā arī nezinu kādēļ, un vai tam tapa kāds oficiāls ieraksts). Neilgi pēc tam pienāca informācija, ka projekta vokālists Fauns veido kopīgu projektu NEKROTERROR ar bijušo grupu SANCTIMONY, RŪSA, HUSQVARN, SKYFORGER, DIES IRAE u.c. ģitāristu Rihardu Skudrīti (viss notiek un drīzumā, cerams, arī šī projekta materiāls, ieturēts visai klasiskā AUTOPSY, IMPETIGO utml. manierē arī ieraudzīs dienas gaismu (ticamāk gan vairāk, ka morga vai kapeņu velves iespējami baltos griestus), un līdz šim dzirdētais materiāls ir daudzsološs!!!). Taču jau šā gada sākumā mani pārsteidza jauns projekts ar nosaukumu MALDUGUNS, kurā bez jau minētā Fauna ieraudzīju arī abus līdzšinējos TABESTIC ENTERON ģitāristus (Malēju (spēlē arī CROWD) un KK (x-NEGATRON), kuriem uz skatuves un arī grupas ietvaros kompāniju sastādīja bundzinieks Lauris Po (arī FRAILTY, ...) un mans kādreizējais kolēģis projektā DARK REIGNĢirts a.k.a. „Motors” (arī x-SKYFORGER, x-HERESIARH, x-MOST PEOPLE DO u.c.), kurš, neskatoties uz līdzšinējo ģitārista praksi, šeit spēlē basu.

NEESI SLINKS, AIZEJ UZ NABAKLAB, ŠOVAKAR, 21.decembrī - Lietuvas skaņu mākslinieki koncertā Rīgā

Lietuvas skaņu mākslinieki koncertā Rīgā

21.decembrī, plkst. 20.00, mūzikas klubā Nabaklab ar skaņas un attēla priekšnesumu Monochrome Imagery viesosies abstraktās un eksperimentālās mūzikas skaņu mākslinieks Tobias Faar no Lietuvas.

2011/12/16

17. decembra Metālistu KONCERTA programma

Sestadienis, 17.12., Melnā Piektdiena, Koncerts
Ieeja: viena govs vai divas zivis


18:00 durvis / Raitis Sametis / Mūžamežs
19:00 Stagnant Project
20:00 Diseim
21:00 Deodium
22:00 Sacramental
23:00 Helid
Rock / Metal / Diseim Karaoke
Pa vidu grupām vingrojumi / atjautības spēles / puzlis un kaut kas vēl


2011/12/14

Ziņa no SACRAMENTAL sakarā ar 17. decembra Metālistu KONCERTU

"Gribam informēt grupas SACRAMENTAL fanus, draugus, atbalstītājus un visus interesentus, ka šo sestdien, 17.12.2011 paredzētā koncerta laikā, Rīgā, klubā "Melnā piektdiena" - notiks grupas uzstāšanas video filmēšana.

2011/12/13

17. decembrī, Metālistu KONCERTĀ monoprojekts MŪŽAMEŽS dos skaņdarbu "Banku viļņi"!

MŪŽAMEŽS dos skaņdarbu "Banku viļņi"

Turpinot nesen aizsākto tradīciju – MŪŽAMEŽAM, caur mūzikas mākslu reaģēt uz apkārtējā pasaulē notiekošo, uz bijušās skaņu versijas "Krājbanka 665" drupām radusies jauna pasāža "Banku viļņi". Skaņdarba pamattēma – mūs mēģina pataisīt par iebaidītu cilvēciņu bariņu ar nestabilu nervu sistēmu. JEB: "665 ir tas pats, kas 566. 665=566.". Otrs teiciens – "Vienas beigas ir sākums kam citam" (teiciens pieder Komunistiskās /boļševiku/ partijas harizmātiskajam ģenerālsekretāram Josefam Visarionovičam Džugašvili /Staļinam/). Ņemot vērā otro teicienu
saprotam, šajā pasaulē beigas nav. Vien ar domājoša cilvēka spēkiem jāpārvar dažādas neveslīgas kaislības un vājprātības.

 
Tātad, skaņdarbu "Banku viļņi" atskaņojums paredzēts – 17. decembrī "Melnajā Piektdienā". Jāņem vērā - šāds skaņdarbs atskaņojas vienīgo reizi, to nav iespējams nevienā versijā atkārtot, "koverēt" vai "karaokēt". Visi gaidīti, un ls 2 par ieeju pat zem banku viļnu nospiestajiem prātiem nav tā summa, par ko jāsatraucas.

Sākums plkst. 19:00 klubā "Melnā Piektdiena", MŪŽAMEŽAM – pirmais numurs garajā vakara koncertu sērijā. Bet no plkst. 19:00 projekta vienīgajam dalībniekam DJ Sametim paredzēts iespēlēt fatālu karametālisko setu.

Resurss: http://muzamess.blogspot.com/2011/12/muzamezs-dos-skandarbu-banku-vilni.html

Saites:
MŪŽAMEŽS: http://muzamess.blogspot.com/
"Melnā Piektdiena": http://www.melnapiektdiena.lv/
"Metalshow": http://www.metalshow.lv/

2011/12/11

16. decembrī, Studentu klubā: RELICSEED + THE FACTOR + BLIZZARD

RELICSEED + THE FACTOR + BLIZZARD

  
Piektdien, 16. decembrī plkst. 23:00 LMA Studentu klubā uzstāsies grupa "Relicseed". Kā īpašie viesi uzstāsies grupas "The Factor" un " Burned in Blizzard".

2011/12/04

10. decembrī, krogs "Aptieka" - Malduguns debijas albuma „Pēddzinis” prezentācija!

Vecās skolas nāves metālisti prezentē ilgi gaidīto debijas albumu!

 
Esat laipni gaidīti uz grupas Malduguns debijas albuma „Pēddzinis” prezentāciju, šī gada 10. decembrī, sestdien, plkst: 18:00, Vecrīgā, Krogā „Aptieka”, (Mazā Miesnieku iela 1-1 - nu vai nav viens skanīgi atbilstošs ielas nosaukums?)
http://www.krogsaptieka.lv/

5. decembrī, Nabaklab - Uzskaņot prātu: Valoda un mūzika II

Uzskaņot prātu: Valoda un mūzika II

5. decembrī plkst. 18.00 mūzikas klubā NABAKLAB (Z.A. Meierovica bulvāris 12) notiks lektorija “Uzskaņot prātu” pasākums, kurā turpināsies saruna par valodas un mūzikas mijiedarbību.

2011/12/03

Relseed dodas koncertēt uz ASV!


Relseed dodas koncertēt uz ASV!

 
Pašmāju grupa „Relicseed” dosies koncertēt uz ASV, kur grupai paredzēti trīs koncerti trijās dažādās pilsētās.  
07.12.2011, Losandželosa, „Key Club” – grupas „Korpiklaani” iesildīšanas koncerts;
08.12.2011, San Francisko, „Metallibash 2011 @ Kimo's” – grupas „Metallica” dzimšanas dienas ballīte;
12.12.2011, Fulertona, „Slidebar” – smagākas mūzikas pasākums „Metal Monday”.
Koncertos izskanēs dziesmas no „Relicseed” debijas albuma „60 Minūtes Sapņa” , daļa, no kurām ir pārveidotas angļu valodā, kā arī dziesmas latviešu valodā.
ASV grupa prezentēs arī savas jaunākās dziesmas, vienu no kurām, grupa nodod klausītāju vērtēšanai - dziesma „Best Friend” var noklausīties šeit:  

Pašmāju klausītājus „Relicseed” priecēs 16. decembrī, Rīgā, „Studentu Klubā” koncertā kopā ar grupām „Burned In Blizzard” un „The Factor”

Saites uz klubiem:

Grupas „Relicseed” vietnes internetā:

2011/12/01

6. decembrī krievu matemātiskais metāls Wozzeck mūzikas klubā Nabaklab

Wozzeck mūzikas klubā Nabaklab

Jau nākamnedēļ, 6.decembrī, plkst. 20:00, mūzikas klubā Nabaklab viesosies brīvā džeza, improvizācijas un matemātiskā metāla mūzikas grupa Wozzeck no Krievijas.


Grupa Soundarcade nodod klausītājiem pirmo skaņdarbu no gaidāmā albuma un ielūdz uz koncertu



Latviešu psihodēliskā rokgrupa Soundarcade nodod klausītājiem pirmo skaņdarbu „Mythago Fern” no gaidāmā albuma „Moving the Great Hadron” un aicina savus klausītājus 1. decembrī uz koncertu klubā „Nabaklab”.