2013/07/30

Progresīvi un bez līdziniekiem – intervija ar grupu Emphasis

Evita Hofmane

Šā gada oktobrī savas Baltijas valstu koncertturnejas ietvaros Rīgā un Liepājā uzstāsies Igaunijas progressive metal grupa Emphasis un somu atmospheric rock / metal vienība Teardown. Piektdien, 25. oktobrī Emphasis un Teardown būs baudāmi Liepājā, klubā “Fontaine Palace” un, dienu vēlāk, Rīgā, klubā  “Music Factory A Nice Place”, kur viņiem pievienosies arī mūsu  dark metal grupa Preternatural.

Vai viegli būt mūziķim Igaunijā, kāds, viņuprāt, ir „vidējais statistiskais” klausītājs / skatītājs vai uz koncertiem nenācējs, ar ko Emphasis sola pārsteigt mūs un kas pārsteidzis viņus, muzikālo cīņu biedru Teardown un Preternatural rekomendācijas vēstules, kā arī virkne citu jautājumu un atbilžu šajā svaigi tapušajā virtuālajā sarunā ar grupas stīgu pavēlniekiem basisti Katju un ģitāristiem Pāvelu un Maksu.     

2013/07/29

Apziņas Parazīti @ Laba Daba 2013




„3. augustā Apziņas Parazīti viesosies „Laba Daba” festivālā (2. – 4. augusts, 2013,  „Ratnieki”, Līgatnes nov.), kas būs otrais no mūsu trim koncertiem šogad. Trešais būs Skaņu Mežā (6., 11. – 13. oktobris, 2013). Katrs koncerts būs mazliet citāds, Laba Daba gaišāks, cik nu gaišāks var būt Apz*Prz sniegums. Nelaid garām, ļoti apsveram pielikt punktu dzīvajiem koncertiem. Gints saēdies vecus konservus, Aldis sabojājis ceļus...tas viss parasti notiek pirms koncertiem, radot mazas harmonijas vējā. Tiekamies Labā Dabā!”

Scarons

Ausu sagatavošanai:

Informācijai:

2013/07/22

Nedēļas nogalē, 26. - 27. jūlijā, Ķekavā – rokfestivāls “KLANG”


Šā gada 26. – 27. jūlijā Ķekavas pagasta Klaņģu kalnā pirmo reizi notiks rokfestivāls „KLANG!”. Bez ambīcijām, bet ar nākotnes plāniem pasākuma rīkotāji šogad uz divām skatuvēm apvienojuši latviešu roka un metāla skatuves lielākos vārdus.

27.jūlijā Cēsīs notiks etno-eko festivāls SVIESTS




27.jūlijā izdevniecība „Lauska” laidīs klajā jau piekto etno-mūzikas izlasi SVIESTS, rīkojot etno-eko festivālu SVIESTS Cēsu pils dārzā.

2013/07/03

BLACK MASQUERADE piedāvā: 12. jūlijā "SAPNIS VASARAS NAKTĪ"

 

Radošā apvienība BLACK MASQUERADE piedāvā

12.jūlijā (piektdienā) klubā "A NICE PLACE"
Rīgā, Citadeles ielā 2, pie Vanšu tilta
(www.aniceplace.lv)

gotiskās un industriālās mūzikas koncertu – pasākumu
"MIDSUMMER NIGHT DREAM - SAPNIS VASARAS NAKTĪ"

2013/07/01