2014/05/28

Menuo Juodaragis 2014


 Mėnuo Juodaragis XVII 

Festival that will be held in Skinderiškis park, Kėdainiai district, Lithuania on 22-24 August, 2014.

All MJR 2014 tickets are valid for all 3 Festival days.

This year MJR is a special edition event with tickets limited to 1500.

In Riga (Latvia) ask for MJR XVII tickets at music store "Randoms" (Riga old town - Kaļķu ielā 4), email p3licanmosh@gmail.com or call by phone +371 26330259.

Nordic Crust Attack A-ielā!


ROTTEN SMILE / EJ APSKRIETIES piedāvā: 9. jūnijā Ā-ielas telpās (Ādmiņu 4) Eiropas tūres "Nordic Crust Attack 2014" ietvaros uzstāsies norvēģu hardcore/crust grupa AGENDA un zviedru hardcore/crust grupa MYTERI.

2014/05/13

RELICSEED albums un ASV tūre 2014



 

Pašmāju metāla grupa „Relicseed” īsi pirms došanās ASV koncertturnejā plāno izdot ilgi gaidītā albuma „Slaughterhouse” CD versiju. Digitāli tas tika izdots pērn un tika nominēts starp labākajiem metāla un rokmūzikas albumiem „Zelta Mikrofona” apbalvošanas ceremonijā. Albuma svinīgā atvēršana reizē ar nelielām svinībām par godu grupas desmit gadu pastāvēšanas jubilejai notiks 10. jūnijā mūzikas veikalā „Randoms”.

2014/05/12

Pirmo reizi Latvijā uzstāsies lietuviešu rituālās folkloras grupa «Marga Muzika»



Lietuviešu «Marga Muzika» spēlē ne tikai lietuviešu, bet arī latviešu, baltkrievu, seno slāvu, Balkānu un pat Āzijas tautu mūziku. Kā jau lielākā daļa šādu grupu, arī «Marga Muzika» uzsvaru liek uz senajiem, autentiskajiem folkloras instrumentiem (dūdas, stabules, mandolīna), tos papildinot ar mūsdienu ģitārām vai čellu. Dziesmas tiek izpildītas oriģinālvalodās, atskaņojot senās melodijas. Citu starpā «Marga Muzika» dzied sutartines — aizvēsturiskas polifoniskās dziesmas, kādas latviešu kultūrā diemžēl paguvušas izzust. Grupas dalībnieki arī notur dažādus seminārus, lekcijas un praktiskās nodarbības, mācot citiem senās folkloras izpildījumu.

2014/05/11

Ungāru hardcore grupas DON GATTO Eiropas tūres "Sleeping in a van" koncerts Rīgā

 

ROTTEN SMILE / EJ APSKRIETIES piedāvā: 14. maijā klubā DEPO Eiropas tūres "Sleeping in a Van" ietvaros uzstāsies viena no šī brīža aktuālākajām un zināmākajām Ungārijas hardcore grupām DON GATTO.

Pagarināta pieteikšanās jauno LU mūzikas grupu konkursam „Hadrons”


Radio NABA un LU Studentu padome pagarina pieteikšanos LU mūziķu grupu konkursam „Hadrons” līdz 12. maijam. Tā ir iespēja jaunajiem mūziķiem parādīt savu skanējumu un cīnīties par iespējām spēlēt LU Jauno studentu svētkos „Aristotelis” un šī gada mūzikas un mākslas festivālos „Laba Daba” un „Bildes”, bet galvenajā balvā iegūt ieraksta laiku studijā.

2014/05/09

Ja nav ausu jaunajam metālam, tad ir ausis priekš AGHOR – intervija

Haralds Strapāns, P3LICAN


Viena no svaigākajām igauņu metāla skatuves grupām „Aghor” jau pavisam drīz, 10. maijā, Rīgā, „Melnajā Piektdienā”, prezentēs savu pirmo albumu „Necrolivonica”. Šī būs P3LICAN ārštata korespondenta Haralda intervija ar anonīmu „Aghor” dalībnieku.

2014/05/05

Sestdien, 10. maijā, klubā „Melnā Piektdiena” BLACK NIGHT! Papildināts!


Tumšā pavasara naktī uz tumšākā kluba skatuves ņipri un neganti tumša igauņu grupa „Aghor” prezentēs savu debijas albumu. Talkā kurinās arī karsējošākās latviešu metāla apvienības – „Urskumug”, „Darrva”, „Deodium”, „Collide”, „Traumatized”.