2014/08/19

Grupas Legacy ID debijas albuma Genesis prezentācijas pasākums


Legacy ID ir mūzikas grupa no Rīgas, Latvijas. Dibināta 2013. gada februārī, tās sastāvā ietilpst ģitārists Artis Apinis, vokālists Andis Jēkabsons, bundzinieks Ivars Logins un basģitārists Andrejs Ņikitins.

2014/08/10

„Piezīmes no viņpuses” un vārdi no šīs puses: saruna ar mākslinieci Bernah Bladewalker

Evita Hofmane


Līdz augusta beigām mūzikas klubā „Music Factory A Nice Place” (Rīgā, Citadeles ielā 2) apskatāma Bernah Bladewalker mākslas darbu izstāde. Māksliniece piedalījusies vairākās izstādēs Rīgā. Šobrīd gleznas apskatāmas un tās iespējams iegādāties arī mākslas galerijā „Slazds” (Vecrīgā, Aldaru ielā 12/14). 
Izstāde aplūkojama kluba darba laikā. Tas ir mainīgs, tāpēc sekojiet informācijai.

Šajā nelielajā sarunā Bernah vēsta par mākslas un mūzikas nozīmi viņas dzīvē, radošo „pieslēgumu” un rudenī gaidāmajiem jaunumiem.   

2014/08/09

Festivāla "Menuo Juodaragis XVII" programma



Vasaras beigās 22. – 24. augustā jau septiņpadsmito reizi sagaidīsim festivālu MĖNUO JUODARAGIS (MJR) jeb latviski – Mēnesis Melnradzis. Šis gads, kā jau tradicionāli ik pēc četriem gadiem, festivālam ir atpūtas un mazā festivāla gads. Šoreiz festivāls būs īpaši maģiskās noskaņās, jo organizējam to jaunā vietā – apburošā augu valsts parkā Kedaiņu rajonā. Tā, pēc teritorijas lieluma ir mazāka vieta kā iepriekšējos festivālos, tāpēc šogad pasākums atšķirsies no tradicionālā festivāla formāta, kas pēdējos gadus bija raksturīgs Melnradzim. Tam būs jauns izskats, neparasts raksturs un īpaša tēma.

2014/08/03

Mēs esam mūzikas gūstekņi! – saruna ar somu grupas Manzana līderi Piritu Lumous

Evita Hofmane, P3LICAN


Manzana ir somu rock/metal grupa, kuras līdere ir košā un pamanāmā vokāliste Pirita. Manzana’s mūzika ir postmoderns hard rock, lipīgu melodiju un industriālā metāla sajaukums, ko garnē Piritas pancīgā stila vokāls. Viņi izdevuši četrus albumus un daudzkārt tūrējuši visdažādākajās vietās un valstīs visā Eiropā.
Manzana Latvijā viesojusies daudzkārt, teic, ka viņiem te ļoti patīk un tāpēc visā drīzumā grasās atkal būt klāt. Ceturtdien, 14. augustā Manzana uzstāsies Rīgā, klubā Nabaklab. Tas būs warm up koncerts no 15. – 17. augustam Liepājā notiekošajam Fontaine Festival, kur, savukārt, Manzanu uz Fontaine Palace skatuves redzēsim naktī no sestdienas uz svētdienu.
Šajā sarunā par to ko nozīmē būt somam un mūziķim Somijā, ko viņi gūst dodoties intensīvās Eiropas tūrēs, cik nozīmīgi ir fani un mazliet arī par literatūru.