2014/11/29

BLASTFEST 2015 – ellīga metālistu paradīze 2015

18. – 21. februārī, Bergenā, Norvēģijā


Pāvests noteikti ir priecīgs, ka šogad pasākums notiek atkal, dubultā priekā par to, ka šīgada grupu sastāvs ir dubultojies, pie tam – ļoti zvaigžņots sastāvs.

2014/11/26

2014/11/21

Kad viss ir nekas un nekas ir viss v2 – intervija ar 0 X í S T. Papildināts 15.1.15.


Evita Hofmane, P3LICAN


Sestdien, 6. decembrī, Vecrīgas klubā “Depo” ( Vaļņu ielā 32) uzstāsies somu dark metal grupa  “0 X í S T”.

Grupa “0 X í ST” dibināta 2008. gadā un tās dalībnieku mērķis bija un ir radīt lēnu, smagu un tumšu mūziku, kas visā pilnībā atspoguļotu jēdziena dark metal jēgu.
2009. gada septembrī tika pabeigts pirmais ieraksts “Unveiling the Shadow World”, ko nākamajā gadā CD EP formātā izdeva franču ekstrēmā doom metāla ierakstu kompānija Ostra Records”.  2010. gada rudenī iznāca divu dziesmu demo albums un “0 X í S T” bija gatavi debijas albuma radīšanai. “Nil” šo pasauli ieraudzīja 12.12.2012 ierakstu kompāniju Ostra Records” un Cold Void Emanations” paspārnē. Saturiski tās ir sešas doomīgas un tumšas dziesmas.  2014. gada vasarā tapa grupas otrais albums, kura izdošana vēl gaidāma.

 “0 X í S T” ir spēlējuši daudzviet Eiropā, tostarp arī Igaunijā un Lietuvā, un nerimtīgi ir jaunu muzikālo iekarojumu meklējumos. Šī būs viņu pirmā viesošanās reize Latvijā. Dienu pirms koncerta Rīgā, 0 X í S T” uzstāsies Lietuvā, Kauņā,  klubā ”Underground”.

Interviju nolēmām netulkot tamdēļ, lai, jaušas vai nejaušas intereses vadīts, to varētu izlasīt arī kāds cits, kurš latviešu valodu neprot.  

Virtuālajā sarunā grupas līderis Jani Koskela vēsta par mūzikas nozīmību viņa dzīvē, somu zemes un, it īpaši Rihimaki apkārtnes, radošo augsni tumšas un lieliskas mūzikas tapšanai; kavējas atmiņās par nospēlētajiem koncertiem, ļauj ar pusaci ielūkoties jaunajā albumā un eventuāli sagatavo  “0 X í S T” pirmajai vizītei, šeit, Latvijā.    

Intervija publicēta arī vietnē No Clean Singing: http://www.nocleansinging.com/2015/01/14/an-ncs-interview-jani-koskela-0xist/

2014/11/12

Latvijā norisināsies divi „Four Of The Devil” tūres koncerti


Superhorrofuck
14. un 16. novembrī Latvijā, koncerttūres „Four Of The Devil” ietvaros uzstāsies nebijusi itāļu un ASV rokmūzikas grupu plejāde – „Simple Lies”, „Superhorrorfuck”, „Blackstar Furies” no Itālijas un „Living Dead Lights” no Holivudas, ASV.

2014/11/04

Deodium noslēdz debijas albuma koncerttūri Daugavpilī



Pašās augusta beigās smagā metāla grupa Deodium klausītājus iepazīstināja ar savu pirmo pilna garuma albumu „Grēks. Važas. Brīve.”. Nu ir palicis tūres pēdējais koncerts, kas notiks 7. novembrī, Daugavpilī, „Artilērijas pagrabos”.

2014/11/02

“MONO” koncertu Rīgā ievadīs Helen Money




21. novembrī Ģertrūdes ielas teātrī Rīgā gaidāmo japāņu instrumentālas ģitārmūzikas kvarteta “MONO” koncertu ievadīs čelliste Helen Money.

2014/11/01

Totāla distopija klubā “A Nice Place”



Sestdien, 8. novembrī, Rīgā, klubā “Music Factory A Nice Place” (Rīga, Citadeles iela 2) uzstāsies grupa Ygodeh (synthetic death / progressive metal), kas patlaban bāzējas Anglijā un trīs vietējās grupas – Urskumug (Baltic tribal death black metal),  Mayla (death metal / deathcore) un Divine Fistfuck (industrial death metal).