2016/02/29

Rīgas Centrālajā bibliotēkā uzstāsies grupa „Ēnu kaleidoskops”


Sestdien, 5. martā, plkst. 15.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas 2. stāvā (Brīvības ielā 49/53) notiks akustiskais koncerts „Grāmatzīmes”, kurā uzstāsies neofolk / darkfolk grupa „Ēnu kaleidoskops”.

2016/02/14

RĪGĀ, KLUBĀ "MELNĀ PIEKTDIENA" IZRĀDE “JELGAVA 94” PĒC JĀŅA JOŅEVA ROMĀNA MOTĪVIEM


Par dzimto pilsētu un pusaudžu gadu apjukumu
Izrāde, kuras dramatizējums veidots pēc Jāņa Joņeva augsti novērtētā un apbalvotā romāna “Jelgava 94” motīviem, savu pirmizrādi piedzīvoja pērnā gada decembrī Jelgavā. Tā atklāj dažādu paaudžu vidū populārās grāmatas centrālā varoņa pusaudža gaitas deviņdesmito gadu Jelgavā, kad, citējot romāna autoru, “laiki bija citādāki, mati garāki, mūzika skaļāka un bandīti bīstamāki”. Visiem romāna faniem par prieku 9. aprīlī plkst. 15:00 un 19:00 izrādi būs iespēja redzēt klubā "Melnā piektdiena".

2016/02/13

Zobens un Lemess programmu papildina “Gaudeamus” ar Uģa Prauliņa “Pagānu gadagrāmatu”

 

Latviešu tautas gara spēka bagātības ir viens no festivāla Zobens un Lemess stūrakmeņiem, un tieši tādēļ festivāla krāšņo, ar folkmūziku un metālmūziku piepildīto programmu papildina izcils darbs, kurā savijas vēsturiskās tradīcijas ar laikmetīgo mākslu – Uģa Prauliņa tautas mūzikas cikls Pagānu Gadagrāmata. Jūlija sākumā Viesītes novada Lonē notiekošajā festivālā uz skatuves kāps koris Gaudeamus Ivara Cinkusa vadībā, Uģis Prauliņš un etnoroka grupa.

2016/02/09

Marta beigās Rīgā uzstāsies grupa „Nile”


Smagās mūzikas klubā „Melnā Piektdiena” 31. martā savas koncertturnejas „What Should Not Be Unearthed part II” ietvaros uzstāsies ASV brutal tehnical death metal leģenda – grupa „Nile”.

2016/02/06

Šodien klubā „Melnā Piektdiena” uzstāsies igauņu metālmūzikas pārstāvji Condescension un Monarch

 

6.februārī klubā "Melnā Piektdiena" viesosies grupas Condescension un Monarch no Igaunijas. Kopā ar viņiem uzstāsies Latvijas metāla komandas xDISTILLx, Incinerate Divinity un Bardak.

Organizācija “InnerFade Fest” ar metālmūzikas koncertu atzīmēs devīto dzimšanas dienu


20. februārī jau 9. gadu pēc kārtas notiks ikgadējais Latvijas smagās mūzikas pasākums, kas sapulcēs vietējās metālmūzikas cienītājus lielā daudzumā.