2016/10/31

Sarunu vakars: Vārnu Laiks Nabaklab: IV. Mūzikas Izdevniecības


Mūzikas izdošana, Ierakstu kompānijas, leibli. Kā tas notiek? Kāds labums? Vai mūzikas izdevniecība Latvijā ir bizness, hobijs vai dzīvesveids? Vai mūsdienās mūziķim vajag izdevniecību vai to pašu var izdarīt paši mūziķi?

2016/10/29

2017. gada februārī Tallinā notiks pagrīdes melnmetāla festivāls „Howls of Winter IV”



Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā:
Parastā divu dienu biļete (17. – 19. februāris) – 19 EUR
Atbalstītāju divu dienu biļete (17. – 19. februāris) – 35 EUR

2016/10/27

Eschatos un Das Sonntags Legion Vāgnera zālē


3.novembrī Eschatos prezentēs nesen kasetē izdoto "The Grand Noir" Vāgnera zāles 1.stāvā, Riharda Vāgnera ielā 4. Viesos Das Sonntags Legion. Ieeja ar ziedojumu no 19.30, skaņa 20.00. 

Latviešu grupa „Once Upon” izpelnās ievērību „Independent Music Awards” ASV


Pašmāju grupas „Once Upon” dziesma “A Letter to My Agony” tikusi nominēta ASV 15. Ikgadējai Neatkarīgās Mūzikas balvai kategorijā “Labākais Metal / Hardcore singls 2016”, tādējādi tiekot atzīta par vienu no 2016. gada ievērojamākajiem neatkarīgās mūzikas ierakstiem.

2016/10/25

Latvijā viesosies lietuviešu dark ambient Vėlių Namai


Rudens nenovēršami ir pienācis un līdz ar to tradicionālais periods baltu folklorā Veļu laiks. Lai noskaņotos satikt aizgājušos tuvinieku garus, lietuviešu Vėlių Namai izdevis otro albumu “Laumių Šokis” un pirmo reizi viesosies Latvijā. 25. novembrī gaidāms koncerts Daugavpilī un 26. novembrī Rīgā.

Festivāla “Zemlika” laikā notiks arī filmu seansi


Mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāla “Zemlika” laikā 28. un 29. oktobra vakaros notiks vairāki šobrīd aktuālu filmu bezmaksas seansi.

2016/10/11

Pašmāju melnmetāla apvienība Eschatos izdod kaseti un plati ASV


Pagājušajā piektdienā, 7.oktobrī klajā nāca latviešu melnmetāla apvienības Eschatos otrā albuma “The Grand Noir” ieraksts kasetē. Albums izdots Minesotas izdevniecības “Starwolf Records” paspārnē un pieejams ierobežotā, 100 kopiju lielā tirāžā. Decembra sākumā albums tiks izdots arī platē sadarbībā ar ierakstu kompāniju Ziemeļkarolīnas štatā.

Latvijas metālmūzikas leģendas Heaven Grey prezentēs jauno albumu


Drūmu noskaņu caurvītas melodijas, uz iznīcību un skumjām vērstas intonācijas joprojām raksturo Latvijas heavy / melodic doom metal apvienības Heaven Grey skanējumu. 14.oktobrī klubā „Melnā Piektdiena” visi grupas un mūzikas žanra cienītāji varēs iepazīties ar Heaven Grey jaunāko veikumu – albumu „Manuscriptum”, kas nāk klajā poļu leibla „Via Nocturna” paspārnē. Koncertā kā iesildītāji uzstāsies divas apvienības no Krievijas – gothic / doom / post-rock grupa Inner Missing un thrash / death metal izpildītāji Deformity, kā arī lietuviešu doom metal apvienība Hellhookah.