2010/11/10

Novembra Liktenis II: Tumšās mākslas izstādes atklāšana - 13.Nov. galerija "Slazds"

13. novembrī,
Mākslas galerijā “Slazds”
(Aldaru ielā 12/14),
20:00

Novembra Liktenis II: Tumšās mākslas izstādes atklāšana


" "Tumšā māksla" ir 20.gs. produkts. Dažkārt to dēvē par "gotisko", "metafizisko", vai "nemiera mākslu"; tā ir ļoti tehniska no formālā, bet intraverta – no garīgā, vai intelektuālā viedokļa lūkojoties. Vai tā ir subkultūra, citiem vārdiem – mazākuma, garīgo meklētāju, vai vienkārši – šizofrēniķu pašizpausme? Nē – modernās skaidrojošās vārdnīcas teiks, ka "Tumšā māksla" (Dark art) ir meinstrīms, jeb galvenais virziens visās vizuālās mākslās. Tas nozīmē, ka "Tumšās mākslas" elementus atrodam kino, reklāmā, dizainā," paskaidro galerijas pārstāvji.


Oktobra-Novembra mēneši baltu un indoeiropiešu tradīcijā ir veļu laiks, proti, laiks, kad atceras mirušos, tas ir laiks introspekcijai, citiem vārdiem – reize, kad jālūkojas vairāk sevī, nevis tajā, kas visapkārt. Galerija „Slazds” Jums piedāvā šādu iespēju atkal.

Šī būs jau otrā tumšās mākslas izstāde ar nosaukumu - „Novembra Liktenis”, pirmā notika pagājušā gada novembrī, kā sava veida tumšas mākslas pionieri – pirmoreiz šajā žanrā Latvijā, galerijā „Slazds” vienkopus tika izstādīti dažādu vietējo autoru tumšās mākslas darbi, izstādes atklāšanā muzicēja doom metal grupa Frailty, majīgā un tumšā atmosfērā savās domās daliās dažādi mākslas pazinēji un kritiķi.

Šogad, tradīcija nemainās – tumšā māksla, klātienē sastopamie autori, īpašais dzēriens un izstādes atklāšanas mūzikālā daļa – šim vakaram - psihodēliskais ģitārburvis – Cat From Japan. (http://www.draugiem.lv/draugiemlvmusicmusicianphpmid8)

Uzmanību - Galerija „Slazds” mainījusi atrašanās vietu - Aldaru iela 12/14, tieši pie Zviedru vārtiem.

Ieeja: melna vai balta svece


P.S. Afišai izmantota Katrīnas Taivānes glezna "Bēgšana".