2011/01/06

BALTIC BIZARRE FEST 2011 28.,29. janvāris - pilna relīze!

BALTIC BIZARRE FEST 2011

28., 29. janvāris
Nabaklab (Z. A. Meierovica bulvāris 12)



Nu jau piekto gadu pēc kārtas viens no galvenajiem metālmūzikas portāliem Latvijā metalmusic.lv svin dzimšanas dienu, ar lielāka vai mazāka kalibra vietējo un ārzemju grupu viesošanos pasākumā. Aizvadītajos gados festivāla ietvaros Rīgā viesojušies – Shining (Zviedrija), Nargaroth (Vācija ), Hollenthon (Austrija), Bestiar (Polija), Obtest (Lietuva), Argharus (Lietuva), Ossastorium (Lietuva), Bestia (Igaunija), Horricane (Igaunija), Human Ground (Igaunija).

Šogad, nākot talkā P3LICAN subkultūras partizāniem, festivāls iet plašumā un izvēršas divu dienu garumā, piedāvājot grupas, kuras katra piedāvā kaut ko pilnīgi atšķirīgu, kopā izveidojot buķeti, kurā kaut ko sev tīkamu varēs atrast katrs klausītājs.


Te nu ir tā torte:

Piektdiena, 28.01.11

Ceremonial Perfection (est) melodic death metal
Arcane Grail (rus) symphonic black metal
Trelleborg (rus) epic folk / pagan metal
Unholy Fables (est) progressive death / black metal
Diseim (lv) oldschool death metal
DJ Deathperado


Sestdiena, 29.01.11

Fen (uk) atmospheric black metal / post rock
Frailty (lv) doom / death metal
Pergale (lt) experimental / black metal
9horizon (lv) sludge metal
DJs Kraa / Zebra / Ruta
VJ Plan


Fen, atmospheric black metal/postrock, Lielbritānija


Fen dibināti 2006. gadā un nosaukums radīts pēc Lielbritānijas apgabala „The Fen” jeb „Fenlands” – ļoti līdzena, vientulīga un noslēpumaina zeme, kuru klāj purvi un tīreļi. Grupas dalībnieki ir uzauguši šajos mitrajos līdzenumos un tie ir kā galvenais iedvesmas avots grupas daiļradē. Jau aizsākumā grupas mūzika radīta neierastā kombinācijā sapludinot black metal auksto niknumu ar post-rock apcerīgumu un tā arī turpinās vēl arvien. Neierastās kombinācijas mērķis ir radīt melanholisko ilgu un zaudējuma sajūtu, kas pārceļ klausītāju bezcerīgi pamestā un vējainā ainavā, ainavā, kura tieši iedvesmojusi Fen mūziku. 2006. gadā grupa izdod demo EP „Ancient Sorrow”, kuru 2007. gadā pārizdod Northen Silence Productions un to ļoti atzinīgi novērtē underground skatuve. Šajā laikā spēlējot kopā ar Agalloch, Negura Bunget un mūsu pašu Skyforger, Fen emocionāli piesātinātās uzstāšanās piesaista izdevēju Code 666 uzmanību un 2009. gadā tiek izdots debijas albums „The Malediction Fields”, kas ātri saņem pozitīvas atsauksmes. 2010. gadā grupa dodas tūrē kopā ar Negula Bunget un ieraksta otro studijas albumu „Epoch”, kas būs vēl tumšāks un apcerīgāks.

Ceremonial Perfection, melodic death metal, Igaunija


Ceremonial Perfection sanāca kopā 2007. gadā, bet jau tagad paveikuši daudz un labi. Spēlējot koncertos pa visu Igauniju, divu-ar-pus nedēļu tūrē pa Krieviju ar Somu dižajiem Norther un vēl šur un tur ārzemēs, grupa ieguvusi pārliecinošu un aizraujošu sniegumu dzīvajos koncertos. 2008. gadā parādās jau pirmais demo ieraksts „Imagination’s Chaos” un 2010. gada pavasarī Ceremonial Perfection sāk ierakstīt pirmo pilno albumu „Alone in the End”, kas 11. janvārī nāks klajā Nailbords Records paspārnē Igaunijā un zem Fono Ltd. Krievijā un pasaulē. Lai arī dalībnieku vidējais vecums ir ap divdesmit, Ceremonial Perfection rada ļoti kvalitatīvu un oriģinālu mūziku. Melodiskus pamattoņus sapludinot ar smagiem rifiem un atmosfēriskiem taustiņiem tiek radītas kompozīcijas, kas spēj aizraut ne tikai smagās mūzikas cienītājus.

Unholy Fables, progressive death-black metal, Igaunija


Unholy Fables aizsākumi meklējami tūkstošgades sākumā, bet pakāpeniski pievienojoties visiem dalībniekiem, aptuveni 2006. gadā noformējies pašreizējais sastāvs un sākas grupas publiskā uzstāšanās. Pagaidām tapuši vairāki demo ieraksti, bet nu jau ierakstīts materiāls pirmajam pilnajam albumam. Lai arī nav atrodamas daudz informācijas par grupu, viņu mūzika sniedz patiesu baudījumu ausīm kolīdz tajās nonāk kvalitatīvais, patīkami daudzveidīgais un daudzsološais skanējums – pārsteidzoša progressive death-black metal kombinācija ar psychedelic elementiem un atmosfēriskām un melodiskām iespēlēm. Ar to pašu arī nāk atklāsme, kāpēc grupa tiek uzskatīta par vienu labākajām pašlaik Igaunijas metāla scēnā.

Arcane Grail, symphonic black metal, Krievija

Arcane Grail dibināti jau 2001. gadā un vairākkārtīgi mainoties grupas sastāvam tagad to veido seši dalībnieki. Galvenokārt spējuši kopā ar vietējām grupām, bet skatuve dalīta arī ar tādām leģendām kā Austrijas Pungent Stench un Itāļu Graveworm. 2006. gadā pasaulē laists pilnais debijas albums „Mysteries Of Ancient Charnel” un 2009. gadā otrais – „Arya Marga – Ninefold Path to the Innocence”. Abi albumi ir konceptuāli gan sižetiski, gan muzikāli – symphonic black metal papildināts ar elementiem no doom un melodic death metal, kurā vīriešu vokāls mijās ar sievietes vokālu. Rezultāts – pārdomāts un labi izpildīts pasaules līmeņa syphonic black metal paraugs ar lielu devu individualitātes.

Trelleborg, epic-viking-battle metal, Krievija


Ar nedatētu dzimšanas brīdi, Trelleborg 2006. gadā nonāca līdz pietiekami stabilam sastāvam, lai ierakstītu demo ierakstu un 2010. gadā klajā laists jau pilnais debijas albums „Lands Of Njord”, kas saņēmis ievērojamu skaitu atzinīgu atsauksmju gan dzimtajā zemē gan pasaulē. Skanējums ir samērīgi veidots aizraujošs muzikāls kokteilis no epic-black-battle-folk-power metal, kas ir daudz vairāk nekā tikai izklaidējošs.

Pergalē, experimental / black metal, Lietuva


Pergalē ir gluži svaiga grupa no Lietuvas, patiesībā, tā būtu dēvējama teju vai par Lietuvas jauno supergrupu, jo tajā spēlē dalībnieki no tādām pazīstamām un atzītām grupām kā Obtest, Argharus, Žalvarinis un Andaja. Vēl jo aktuālāku to padara tas, ka tai jau 20. janvārī klajā nāks pirmais albums „Horizontalios Maldos Palaima”. Kā jau varētu sagaidīt no tik dažādu stilu mūziķu apvienošanās, Pergalē muzikālā tematika variē no skarba black metal līdz pat swing jazz, kopumā veidojot mūsdienīgu, bet, tajā pašā laikā, skarbu un ļoti dinamisku mūziku. Galvenais grupas dzinējs un vienotājs ir mīlestība, mīlestība pret dažādām lietām – dzīvām un nedzīvām, labām un sliktām – cilvēkiem, apreibinošām vielām, Dievu. Pati grupa to vēlas saukt - victorious psycho black rock.

Diseim, old school death metal-sludge, Latvija


Diseim ir vārds, kas Latvijā jau vairs plašākus komentārus neprasa un ir cerības, ka nākotnē tas izskanēs arī pasaulē, jo nule kā grupas pilnais debijas albums nāks klājā ASV neatkarīgās izdevniecības Abyss Records gādībā. Četri pieredzes bagātie vīri Latvijas publikai ir pierādījuši savu varēšanu ar ātriem, smagnējiem bungu, griezīgu ģitāru, basa ritmiem un spēcīgu, asu growl vokālu.

Frailty, doom/death, Latvija


Frailty ir vārds, kas ne tikai jau labi ir pazīstams Latvijas klausītājiem, bet pateicoties 2008. gadā izdotajam debijas albumam „Lost Lifeless Lights” ir zināms arī doom metal cienītājiem visā pasaulē. Debijas albumam sekoja bez nosaukuma EP 2009. gadā ar agrāk neizdotām un debijas ierakstā neiekļautām kompozīcijām un 2010. gadā promo EP „Silence Is Everything...” ar kompozīcijām no jau drīzumā gaidāmā otrā pilnā studijas albuma. Jau šajā, pagaidām svaigākajā, grupas ierakstā viscaur parādās grupas virzība žanra izpētē, iekļaujot vairāk eksperimentu, pludinot klāt jaunus stilus un dodoties vēl dziļāk mūžīgā aptumsuma zonā.

9Horizon, sludge metal, Latvija


Grupa ir kvintets no Rīgas, kura sastāvā ir dalībnieki no grupām Tesa, In.Stora, Mona De Bo, Lassie The Cat un citām. 2008. gadā izdevuši debijas albumu „Endstartend” un, pavisam nesen, tepat Latvijā, kāpuši uz vienas skatuves ar posapokalipses priesteriem A Storm Of Light (ASV) . Pateicoties uzteicamajai mūziķu pieredzei un spēlētprasmei, un arī tāpēc, ka ir Latvijā reti sastopamā sludge metal / stoner pārstāvji, 9horizon ir klausītāju cienīta grupa un pelnīti, jo godam priecē ausis ar duļķaini griezīgām skaņām.


Koncerta sākums: 28. janvārī 19:00, 29. janvārī 20:00.

Ieeja: katrā dienā atsevišķi – 4 Ls. Pirmajā festivāla dienā būs iespējams iegādāties biļetes uz abām festivāla dienām par īpašu cenu – 6 Ls!


Sekot informācijai: