2011/11/21

26. novembrī - Novembra Liktenis 2011 - tumšās mākslas izstāde un koncerts - LABOTS!

 
Oktobra-Novembra mēneši baltu un indoeiropiešu tradīcijā ir veļu laiks, proti, laiks, kad atceras mirušos, tas ir laiks introspekcijai. Jau trešo reizi galerija "Slazds" novembra beigās atver tumšās mākslas laboratoriju ar šajā žanrā strādājošo mākslinieku izstādi un tumšās mūzikas koncertu izstādes atklāšanā. Galerija „Slazds” sadarbībā ar subkultūras partizāniem „P3LICAN” aicina uz tumšās mākslas izpausmēm – piedalīties / paskatīties / paklausīties.


PIEDALĪTIES: izstādes atklāšanā ar oficiālo un neoficiālo daļu sestdien – 26. novembrī.
Galerijā "Slazds" – neoficiālā daļa māksliniekiem ar pašbrūvētās degdziras degustāciju.

Oficiālā daļa (Z. A. Meierovica bulvāris 12) – priecēt acis un iesaistīties iluzionistu Pecolli burvību spēlēs.


PASKATĪTIES: tumšās grafikas / glezniecības / foto mākslinieku iesniegto darbu kopsavilkums tiks nodots publikas apskatei ar izstādes atklāšanu 26. novembrī.



PAKLAUSĪTIES: koncerts Nabaklab. Koncepcija - tumšā mūzika, no gotiski melnas un elegantas līdz kosmiski ēteriskiem ceļojumiem ar meteorītu lietu.
Life’s Edge (LT)

Tesa

NightTales

Cat from Japan

Mūžamežs

Dj Sinisters



Tumšā māksla” ir 20.gs. produkts. Dažkārt to dēvē par “gotisko”, “metafizisko”, vai “nemiera mākslu”; tā ir ļoti tehniska no formālā, bet intraverta – no garīgā vai intelektuālā viedokļa lūkojoties. Vai tā ir subkultūra, citiem vārdiem – mazākuma, garīgo meklētāju, vai vienkārši – šizofrēniķu pašizpausme? Nē – modernās skaidrojošās vārdnīcas teiks, ka “Tumšā māksla” (Dark art) ir meinstrīms, jeb galvenais virziens visās vizuālās mākslās. Tas nozīmē, ka „Tumšās mākslas” elementus atrodam kino, reklāmā, kolāžās un dizainā.



Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli specializācija ir oriģinālas izrādes ar ziepju burbuļiem, komiskā iluzionisma un tērpu transformācijas izrādes, mikromaģija un plaša spektra specefekti. Tumšo mākslu maģiskā un metafiziskā izpausme ilūziju spēlēs.




Life’s Edge ir lietuviešu down-tempo / gothic metal grupa, kuras aizsākums datējams ar 2008 gadu. Tagad tā izaugusi līdz sešu cilvēku sastāvam. Grupas skaņa ir melni plašas amplitūdas ģitāru rifi kombinācijā ar maigākām taustiņu melodijām. Intriģējoša apvienība ar nopietnu attieksmi pret mūziku pasaules līmeņa izpildījumā.




Tesa ir Latvijas dzīvā atmospheric sludge / post-metal leģenda, kas sevi izcili parādījusi arī plašajā pasaulē. Jaunākais albums ir jau tepat pie vārtiem. Trīs vīri rada tik masīvu skaņu, ka nogāž klausītāju kā meteorītu lietus.

NightTales ir Jelgavas elegantais symphonic metal / gothic rock ar operas vokālu. Samērā neilgajā pastāvēšanas vēsturē no 2009. gada pamanījusies iekarot klausītāju uzmanību un nominēta Latvijas Metal mūzikas Gada balvai 2010 par labāko vokālu.

Cat from Japan ir ģitārburvis, kas savu unikālo skanējumu rada izmantojot ģitāru un cilpu procesoru. Katru reizi unikāls materiāls, kas aizved klausītāju kosmiski ēteriskos ceļojumos.
http://www.draugiem.lv/draugiemlvmusicmusicianphpmid8/

Mūžamežs ir „romantiski – populistiskais” Latvijas smagās mūzikas veterāna solo vijoļprojekts, kuru spēcīgi ietekmējusi tumšā mūzika, folklora, un latviešu tautas gājums viesos laikos.

Ieeja neoficiālajā daļā galerijā „Slazds”: ar ielūgumiem.
Ieeja oficiālajā daļā Nabaklab: 3 Ls, ielūgumu īpašniekiem – bezmaksas.
Izstādes apskate galerijā „Slazds”: bezmaksas.

Pasākuma programma:
18:00 galerijā „Slazds” – neformālā izstādes atklāšana ar pašdarinātas degdziras baudīšanu māksliniekiem un īpašiem viesiem.
20:00 Nabaklab – izstādes digitālā izplidījuma atklāšana:
            Lielā zāle:
20:00 – neformāla uzruna
20:15 – iluzionistu Pecolli izrāde
21:00 – koncerts, grupu secība:
Mūžamežs
NigtTales
Life’s Edge
Cat From Japan
Tesa
            Mazā zāle: Dj Sinisters gāzīs vampīrus un gotus no visiem stobriem.