2012/06/01

2. jūnijā - spāņu Kathaarsys "Rara Vez" un latviešu Diseim "Holy Wrath" prezentācija - PAPILDINĀTS!

Rara Vez, Riga!

2. jūnijā, klubā „Melnā Piektdiena” vērienīgs koncerts – spāņi, igauņi, latvieši jeb „Rara Vez, Riga!”

Koncertā savus jaunākos albumus prezentēs pašmāju grupa „Diseim” un grupa no Spānijas - „Kathaarsys” .


„Diseim” – grupa radusies 2007. gadā, idejas un spēkus apvienojot ģitāristam Dmitrijam un bundziniekam Imantam (ilggadējs pirmā sastāva bundzinieks grupā „Skyforger”). Klāt nākušais basģitārists Aleks, vokālists Sergejs veido grupas pirmo sastāvu un spēlēšanas manieri – sludge un vecās skolas death metal sajaukumu. 2009. gadā ierakstīts demo „Sinner”, kam seko aktīva koncertdarbība un izdevniecības meklēšana. Šī gada 30. aprīlī, grupas debijas albums „Holy Wrath” izdots ASV mūzikas izdevniecības „Abyss Records” paspārnē.

„Kathaarsys” ir triju mūziķu grupa no Spānijas, kas savu muzikālo darbību sāka ar ideju, ka jārada jauna veida skanējums, kas laika gaitā izvērties par lielisku iemeslu diskusijām par grupas muzicēšanas manieri un stilu.

Grupa Rīgā viesosies trešo reizi, ieskandinot savu jaunāko ierakstu „Rara Vez” (2012) Eiropas koncerttūres ietvaros.

Grupas spēlēšanas maniere ir reizē arī viņu vizītkarte – virtuozā instrumentu pārvaldīšana un atdeve uz skatuves, nemaz nerunājot par veiksmīgu dažādu stilu sajaukšanu vienā kokteilī. Krietni grūtāk ir noteikt, kādā stilā viņi muzicē. Vārds „inovatīvs”, kā paši mūziķi to raksturo, varētu būt vissprecīzākais – avangarda, progresīvā roka, black metāla, jazz elementi un virtuozas spēlēt prasmes te ir gana daudz. Ja agrīnajos ierakstos dominēja progresīva, smagnēja ģitārmūzika ar savādu black metal estētiku, tad pēdējos ierakstos grupa spērusi soli muzikālā visuma virzienā.

„Īpatnēja folk, jazz, progresīvā roka, blackmetāla un flamenko sajaukums. Vai tas ir eksperimentāls flamenko, akustisks progresīvais roks, klasiskā ģitāra ar klavieru pavadījumu vai visi šie elementi kopā, beigās vēl apkaisīti ar fado elementiem?” (H.Strapāns)

Koncertā izskanēs gan agrīnā grupas daiļrade, kas vairāk patīk metālistiem, gan progresīvā, pusakustiskā, eklektiskā no „Rara Vez”.

Grupas vietnes:
Video ieskats grupas daiļradē:
Video dziesmai „Manipulacion” no albuma „Rara Vez” (2012)
Pasākuma prezentācijas video ar kompozīciju „Crítica da Estupidez Pura” no „Rara Vez”



Koncerta viesi:
„Malduguns” – pašmāju grupa, kas spēlē progresīvu un smagnēju death metal, nezaudējot ne melodiskumu, ne oriģinalitāti. Enerģiska koncertgrupa,  visi dziesmu vārdi latviešu valodā, kas arī ir grupas vizītkarte un šarms.
Debijas albums „Pēddzinis” iznācis 2011. gada beigās, ieguvis „Labākais Latvijas Metal Albums 2011” godu pašmāju metāl mūzikas Gada Balvā.

„Paean” – Igaunijas jauniešu grupa, kas spēlē raupjāku death metal paveidu, ar brangu piedevu tehniskās spēlētprasmes un melodiskām pasāžām, gada sākumā izdevuši četru dziesmu EP „Livium”.
http://www.myspace.com/paeanestonia

„Life’s Edge” - ir salīdzinoši jauna doom/death grupa no Lietuvas. Pārliecinoši sevi pieteica „Devilstone 2011” festivālā, kā arī uzstājās kopā ar mūsmāju „Frailty” jaunākā albuma „Melpomene” prezentācijas koncertos Latvijā un Lietuvā. Šī gada marta beigās laidusi klajā arī debijas EP „Left in Despair”.

„Deodium” – pašmāju grupa, kas muzicē smagnējāka roka / heavy metal manierē, dziesmas latviešu valodā. Ausīs iekrituši arī ar oriģinālu pieeju nospēlējot kādu dziesmu no grupas „Skyforger” repertuāra. Grupa sniegusi pārliecinošus koncertus klubos „Depo” , „Ziggy” , „Nabaklab” .

Koncerta sākums: 20:00, ieeja: 3 Ls

Vairāk info: