2012/12/11

Deodium piedāvā „Saules kalpus”!

Jaunās paaudzes latviešu metālisti „Deodium” izdod debijas EP „Saules kalpi”.

„Saules kalpu” dziesmas kopīgā darbā radušās sākot no 2011. gada vasaras, kad arī „Deodium” uzsāka aktīvu koncertdarbību. Necenšoties iespiesties noteikta žanra rāmjos, kopumā grupas un arī albuma skanējumu veido sajaukums starp groove / thrash un death ar nelielu daļiņu black vokālu, bet pats galvenais – no klišejām un tukša patosa brīvs patriotisms.



Kā stāsta paši „Deodium” – lai arī dziesmas netika speciāli atlasītas, „Saules kalpi” ir koncepta albums. Visas kompozīcijas ir latviešu valodā un tās vieno kopīga tematika un tēli. Albuma dziesmu vārdu vadmotīvā par Ceļinieka-Svešinieka cīņu ar Raganu-Burvi ar metaforu palīdzību apzīmēta mūsdienu sabiedrības degradācija. Katrs šajā cīņā atradīs sev netīkamo „Raganu-Burvi” kā „pretinieku” vai „vaininieku” un sevi kā „Ceļinieku-Svešinieku” vai tā cīņas biedru „Saules kalpu”.

„Saules kalpu” tematisko vizuālo noformējumu veidojis grupas ritma ģitārists un bekvokālists Jānis. 


Albums ierakstīts Kārļa Šteinmaņa studijā „KS records” un pats studijas saimnieks arī godam veicis ieraksta miksēšanu. Gala rezultātā – augstas kvalitātes ieraksts ar teicamu pēcapstrādi, kas parāda labāko, ko „Deodium” spēj sniegt jau tagad un atstāj vietu cerībai par grupas panākumiem nākotnē.

Grupas dalībnieki:
Mārtiņš Vanags – vokāls, dziesmu vārdi / Jānis Tiltiņš – ritma ģitāra un bekvokāls / Atis Tiltiņš – ritma un solo ģitāra / Mārtiņš Skuja – basģitāra / Brūss Kalniņš – bungas.

Deodium „Saules kalpi” dziesmu saraksts:
     1. Svešinieks
     2.  Prologs
     3.  Mosties
     4. Saules kalpi
     5. Burve
     6. Kauja

Video:
 

Grupas vietnes: