2013/04/11

3. maijā Lietuvā, Viļņā, klubā „New York“ koncertēs amerikāņi AGALLOCH


Šajā pavasarī smagās mūzikas klausītāji netiek lutināti ar daudz koncertiem, taču nu ir klāt iespaidīgais un atmosfēriskais amerikāņu AGALLOCH priekšnesums, kas neliks vilties nevienam. Savā pastāvēšanas astoņpadsmitajā gadā grupa viesosies kaimiņzemē Lietuvā un liks pavasara izslāpušajām dvēselēm atkal sajust ziemas saltumu. AGALLOCH iesildītāji – britu FEN


Grupas nosaukums AGALLOCH apzīmē pelēcīgu, sveķainu koku ar spēcīgu un smagnēju aromātu. Tieši tāda ir arī AGALLOCH radītā mūzika – spēcīga, kā šī koka aromāts, smagnēja un zemei piesaistīta, kas klausītājus nelaiž vaļā līdz pat beigām.

AGALLOCH mūziku pāris vārdos aprakstīt nav iespējams. Tā ir visu caurvijoša tumsa un romantika, nāve un atdzimšana. Noslēpumains, čukstus stāstīts stāsts pārtop par tīru melodisku dziedājumu, lai vēlāk pēkšņi pārvērstos blekmetālam raksturīgajā vokāla spēkā, tā vēl jo vairāk dramatizējot vēstījumu. Nevar nepieminēt vēl vienu niansi, kas pastiprina AGALLOCH mūzikas mistisko skanējumu – kompozīcijās tiek izmantots no brieža galvaskausa veidots mūzikas instruments.

Ikviens šo portlendiešu albums ir radīts kā atsevišķs stāsts, kuru ir jāizklausa, jāizdzīvo un kuram jāļauj rezonēt ar savu iekšējo pasauli. Iedvesma dziesmām tiek smelta sniegā, vējā, folklorā un pat Mario Bavo filmās, kas ataino melanholisko dzīves uztveres pusi. Dziesmu dziļums nosaka arī to kvantitāti – AGALLOCH ieraksta albumus tikai tad, kad materiāls jau ir labi „nostāvējies“ un pilnvērtīgs – nekādai steigai šeit vietas nav. „Neredzu nekādas jēgas skriet un publicēt vienu albumu pēc otra. Mēs to darām tad, kad jūtam, ka īstais laiks ir pienācis – tas var būt gan pēc četriem, gan desmit gadiem,“ vienā no retajām intervijām norāda grupas vokālists Džons Hogs (John Haughm).

Vēl viena no AGALLOCH īpašajām iezīmēm – viņu priekšnesumi – kas rosina klausītājos emocijas un rada neatkārtojamu noskaņu. Skatuve, kas dekorēta ar dažādiem briežu attēliem, spēcīgas smaržas piesātināta zāle, auksta un apburoša mūzika – viss palīdz sasniegt gluži vai hipnotizējošu efektu un neatstāj vienaldzīgu nevienu.

AGALLOCH koncerta apmeklētājus gaida vēl viens pārsteigums – britu grupa FEN, kas sola ne mazāk aizraujošu priekšnesumu. Lietuvā FEN jau uzstājušies vairakkārt un šoreiz ieradušies ar amerikāņu AGALLOCH. Abi kolektīvi sola atrādīt savus  svaigākos darbus, ienesot ikdienā aukstu melanholijas dvašu.


Rezervēt biļetes viesiem no Latvijas nebūs iespējams. Tās būs pieejamas koncerta dienā kluba kasē no pulksten 17:00.

Biļešu cena: 12 Ls / 60 Lt.

Uz koncertu no Rīgas tiek rīkots speciālais fanu reiss, vairāk informācijas par to rakstot uz: rusta@inbox.lv

Vietnes: