2013/11/13

16. novembrī Ulve Agency aicina uz elektroniskās un laikmetīgās mūzikas vakaru Totaldobže Mākslas centrā




16. novembrī Totaldobže Mākslas centrā Rīgā norisināsies elektroniskās un laikmetīgās mūzikas vakars, vienuviet pulcinot žanra pārstāvjus no Lielbritānijas un Latvijas.


Pasākuma programma piedāvās šobrīd Rīgā dzīvojošo Lielbritānijas skaņu mākslinieku Lī Čepmena un Kostoglotov uzstāšanos, kā arī uznācienus no Latvijas mūziķiem – ģitārista Jurija Gagarina un projekta Kroffork.

Jurijs Gagarins ir improvizācijas spēles ģitārists no Liepājas. Kopš 2009. gada viņš aizrautīgi darbojies eksperimentālās un elektroakustiskās mūzikas laukos, par radošās darbības virzītājspēku minot skaņu kā parādību un vienotu veselumu, un nospēlējis lielākus un mazākus koncertus.

Kostoglotov ir Londonas komponista Derila Vorsingtona (Daryl Worthington) guļamistabas ierakstu un elektroniskās mūzikas projekts, kurš sevi pieteica 2009. gadā. Viņa konceptuālā skaņu pasaule tiek radīta ar līdzvērtīgu atzinību un interesi par noskaņu, improvizācijas un laikmetīgās mūzikas žanriem.

Kroffork ir daudzsološās Rīgas multimediju mākslinieces Sabīnes Moore elektroniskās mūzikas projekts, kurā viņa plašā izpratnē eksperimentē ar dažādām skaņu formām, instrumentu tehnikām un vizuālo mākslu. Tā mūzikai raksturīga dažādība, kas pārliecinoši atrod un uzrunā klausītāju.

Lī Čepmens (Lee Chapman) ir britu mūziķis no Bērnlijas, par ko plašāka publika uzzināja salīdzinoši nesen. Viņa mūziku, kura izdota vairākos īsspēlējošajos albumos, raksturo nepārtrauktās skaņas un laikmetīgās mūzikas elementi, kuru paplašināšanai tiek izmantotas kasešu lentu cilpas un pārveidotas vai atrastas skaņas.

Totaldobže Mākslas centrs atrodas VEF radošajā kvartālā, Ūnijas ielā 8, korpuss 2, Rīgā.

Koncerta sākums plkst. 21:00, ieejas maksa 3 Ls.

Vairāk: