2013/12/13

21.decembrī - tematiskais koncerts - „Pasaules Gala Noiets”



Sestdien,
21.decembrī,
klubā „Melnā Piektdiena”

 tematiskais koncerts
„Pasaules Gala Noiets”

Pagājušā gada nogalē, cītīgākie pasaules gala gaidītāji, kas klausās alternatīvu rokmūziku vai smago metālu, pulcējās klubā „Melnā Piektdiena” , lai ar muzikālu ballīti sagaidītu pasaules galu. Arī šogad, turpinot tradīciju, 21. decembrī, tematiskais koncerts, ironiskā kārtā, veltīts pasaules galam, kuru ik pa laikam piesola gaišreģi, pareģi, izzudušu civilizāciju kalendāri vai šogad, jau arī skandināvu mitoloģija.

Koncertā spēlēs – Dehydrated (Krievija), Kapakmens, Urskumug, Dark Nexus, Bardak, Anal Punishment.


„Dehydrated” – savdabīgu grupu dara divi fakti: tā nāk no Sibīrijas pilsētas Tomskas, kā arī, retāk sastopams fenomens – sieviete vokāliste death metal grupā. Muzikāli, grupa spēlē enerģisku, melodisku, reizē tehnisku un piesātinātu death metal. Grupas kontā divi pilnie albumi un viens Ep. Rīgā grupa viesosies pirmo reizi.

„Urskumug” – leģendāra tribal black metal grupa no Rīgas, kas radusies 2002. gadā, izdevusi divus albumus: „Pāreja” (2004) un „Am Nodr” (2006). Sastāvu un stilistiskās maiņas dēļ, grupa kādu brīdi klusējusi, bet kā Gauja, tā  atkal atgriežas pie klausītājiem – jaunā sastāvā, jaunā skanējumā.

„Kapakmens” – salīdzinoši jauna grupa, kurā spēkus un prasmes apvienojuši mūziķi no dažādām citām pašmāju grupām: „Collide”, „Diseim”, „Wagars”. Grupas muzicēšanas maniere – „kapu metāls latviešu valodā” .
Koncertā grupa prezentēs arī savu debijas ierakstu „AntiPozitīvs” , kas nupat tiks izdots kompaktdiskos, ļoti ierobežotā tirāžā.

„Bardak” – trio no Rīgas, kas spēlē kvalitatīvu, smagnēju mūziku, sev un citiem par prieku. Grupas spēja pievērsties nopietnām lietām nenopietni, caur melnā joka prizmu, bet nezaudējot kvalitatīvu muzikālo segu -  lūk, grupas panākumu atslēga.

„Dark Nexus”darkwave / industrial metal grupa no Rīgas, kas sākusies 2007. Gadā. Grupa ir startējusi ne tikai uz vairākām Rīgas un citu Latvijas klubu skatuvēm, bet arī ārpus Latvijas, un ir iesildījusi vairākus ārzemju māksliniekus, kā Sinheresy, Forgotten Sunrise, Freakangel, u.c.

„Anal Punishmet” – neregulāri spēlējoša, bet aktīva grind core grupa no Rīgas.

Par noskaņojumu un dejām gādās DJ Sinisters.
Koncerta sākums 20:00, kluba durvis vaļā no 19:00, ieejas maksa: 3 LVL