2014/02/08

Toria prezentēs debijas albumu "Octave"



Šī gada 31. janvārī grupa Toria nodod savu debijas albumu „Octave” plašākai sabiedrībai par godu vesela gada apritēšanai kopš grupas atgriešanās uz skatuves un aicina visus 15. februārī kopīgi atzīmēt albuma iznākšanu klubā Depo. 

Albuma nosaukumā izmantots „septiņu likums” („oktāvu likums”), kas sevī ietver cilvēces un pasaules izzināšanu caur vispārējo fundamentālo spēku vienotību. Šis likums dod iespēju saskatīt analoģiju dažāda līmeņa parādībās. Albumā ietvertās kompozīcijas nodēvētas dažādu dabas stihiju un cilvēces mijiedarbības radīto parādību vārdos. Katrai ir savs raksturs un īpaša nokrāsa, kas raksturo arī dažādos dziesmu tapšanas periodus gada laikā. Ieraksts veikts 2013. gada rudenī KS Records pie Kārļa Šteinmaņa sadarbībā ar Jevgēņiju Načisu (Aon), kurš specializējas tieši skaņas dizainā un audiālajā grupas tēla veidošanā. Albums ieturēts progresīvā roka manierē, izmantojot dažādus elektroniskās mūzikas ”izteiksmes līdzekļus”, bet nezaudējot melodiskumu un pacilātību, kas izteikti raksturīga postroka žanram. Tās skanējumu sev raksturīgu padarījusi grupas daudzpusīgā mūzikas žanru uztvere, ko paši dalībnieki dēvē par con-fusion rock.

Grupa Toria dibināta 2008. gadā Vidzemē, apvienojoties mūziķiem no Valmieras un Smiltenes. Šobrīd, pēc vairāku gadu radošā pārtraukuma, tā atgriezusies jaunā sastāvā un aicina visus 15. februārī kopīgi atzīmēt albuma iznākšanu klubā Depo.

Vietnes: 
https://www.facebook.com/toriaband
http://www.draugiem.lv/toria/ 
http://toria.bandcamp.com/