2017/04/19

Pirmo reizi Latvijā koncertēs smagās mūzikas grupa „Carnifex”


25. aprīlī Rīgā, klubā „Nabaklab” uzstāsies viena no šobrīd aktuālākajām deathcore apvienībām, grupa „Carnifex” no ASV.


 Carnifex" ir no Kalifornijas štata San Diego, ASV, dibināta 2005. gadā. Grupa gadu gaitā pamatīgi izkopusi savu skanējumu, sākotnēji spēlējot deathcore žanram raksturīga manierē, bet laika gaitā atsvaidzinot to ar iezīmēm no Gēteborgas death metal, kā arī no paņemot daudz no tipiska black metal skanējuma. Apvienībai izdoti jau 6 albumi.

Pēc 2006. gadā izdotā EP “Love Lies in Ashes” “Carnifex” uzsāka sadarbību ar “The City is Burning Records” un 2007. gada martā tika izdots grupas debijas albums “Dead in My Arms”, kas piesaistīja ietekmīgā hardcore mūzikas leibla “Victory Records” uzmanību. Pēc nelielām sastāva izmaiņām, “Victory Records” paspārnē nāk klajā grupas otrais albums “The Diseased and the Poisoned ”. Ar “Victory Records” palīdzību tiek izdoti arī albumi “Hell Chose Me” un “Until I Feel Nothing”. 2012. gadā grupa oficiāli paziņo, ka pārtrauc aktīvu darbību uz nenoteiktu laiku un izziņo trīs koncertus Kalifornijā, ASV. Pēc vairāk kā gadu ilgas pauzes “Carnifex” atsāk aktīvi koncertēt un ierakstīties. Grupas iepriekšējo ģitāristu nomaina Džordans Lokrejs (Jordan Lockrey) un tiek paziņots, ka grupa ir parakstījusi līgumu ar “Nuclear Blast Records” un izdevniecības paspārnē jau izdoti divi jaunākie apvienības albumi.

Šis koncerts var droši tikt uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem konkrētā žanra pasākumiem Latvijā, ja ne kopumā, tad pēdējos gados pavisam noteikti. Ņemot vērā kluba ierobežoto ietilpību, aicinām biļetes iegādāties laikus – tās pieejamas interneta vietnē www.ticketshop.lv


Bez vakara galvenajiem viesiem, uz skatuves kāps arī Lielbritānijas smagās Mūzikas grupas “A Night In The Abyss” un “The Five Hundred”.

“Nabaklab” atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12. Ieeja no plkst. 19:00, koncerta sākums 20:00