2018/03/15

Rīgā pēc septiņiem gadu pārtraukuma uzstāsies simfoniskā metalmūzikas leģenda "Therion"



21.martā klubā "Melnā piektdiena" pēc septiņiem gadu pārtraukuma uzstāsies zviedru simfoniskā metāla leģenda grupa "Therion".  Koncertā tiks izpildītas dziesmas no jaunākā albuma “Beloved Antichrist” un arī klasiskie hīti.


Grupa dibināta 1987. gadā un tās līderis un ģitārists Kristofers Johansons , kurš ir vienīgais dalībnieks no sākotnējā  grupas sastāva, kurš grupā darbojas joprojām. Grupa nosaukums radies no ektrēmās metāla grupas Celtic Frost albuma nosaukuma “To Mega Therion”.

Savas muzikālās darbības sākumā "Therion" spēlēja death metal pievienojot  orķestra elementus, uzstājoties kopā ar koriem, klasiskās mūzikas mūziķiem un koncertos pat ar orķestri. Šobrīd "Therion" tiek uzskatīti par simfoniskā metāla žanra pionierim, kuri radīja lielisku metāla un klasiskās mūzikas savienojumu. Dziesmu tekstu tēmas ir par mitoloģiju, okultismu, maģiju, senajām tradīcijām un to pierakstiem.

Kopumā grupas diskogrāfija sastāv no 3 demo un 16 studijas albumiem. Jaunais, trīs stundu garais albums "Beloved Antichrist" iznāca 2018.gadā februārī zem leibla “Nuclear Blast”.

Koncerta sākums plkst. 20.00. Biļetes iepriekšpardošanā internetā www.ticketshop.lv.