2018/05/20

Nākošnedēļ Rīgā viesosies metalmūziķi no Islandes "Skalmöld"

 

23.maijā klubā Melnā Piektdiena būs iespējams redzēt islandiešus Skalmöld. Kopā ar viņiem būs kolektīvs Stam1na un jau Latvijā zināmā grupa no Igaunijas – Goresoerd.
 

Rīgā islandiešu folk / pagan metal apvienība Skalmöld uzstāsies jau trešo reizi. Kopš savas izveides, grupa ir izdevusi trīs studijas albumus un noslēdza vienošanos ar Austrijas leiblu Napalm Records kā arī pārrakstīja albumu „Baldur”. Vienošanos ar Napalm Records palīdzēja grupai tikt uz Wacken Open Air festivālu 2013. gadā. Tajā pašā gadā novembrī grupa vairākkārt uzstājās kopā ar Islandes valsts simfonisko orķestri. Kolektīvs sola atvest Latvijā jaunu programmu un iepriecināt savus fanus ar grupas zināmakajiem skaņdarbiem.

Stam1na ir progressive metal žanra apvienība no Somijas. Grupas daiļradei raksturīgs spēcīgs, uz ģitāru skaņām balstīts skanējums. Pamatā ir sarežģītas melodijas. Kopumā kolektīvs izlaidis septiņus studjas albumus: „Stam1na” (2005), „Uudet kymmenen käyskä” (2006), „Raja” (2008), „Viimeinen Atlantis” (2010), „Nocebo” (2012), „SLK” (2014), „Elokuutio” (2016). Plates „Raja” un „Viimeinem” bija atzīti par Gada albumiem (Finnish Metal Expo).

Goresoerd ir igauņu metal grupa, kura apvieno dažādus metal mūzikas žanrus, ieskaitot death metal, grindcore, un moderno metālu. Latvijā kolektīvs jau zināms un ir viesojies jau iepriekš. Grupas krājumā ir seši albumi un četri singli.

Ieeja no plkst.19:00, koncerta sākums plkst.20:00.


Biļetes iepriekšpārdošana vietnē "Ticketshop.lv". Koncerta dienā biļetes nopērkamas kluba kasē.

Skálmöld „Gleipnir” (Official Video):