2019/01/03

Skandalozā black metal grupa „Taake” koncertēs Latvijā



Piektdien, 22. februārī, pirmo reizi Latvijā koncertēs skandalozā black metal grupa „Taake” no Norvēģijas.


Pašmāju festivāla „Zobens Un Lemess 2019” iesildīšanās pasākumu sērijā – pirmais koncerts februārī – ar norvēģu grupu „Taake”.

„Taake” – black metal grupa no Bergenas, Norvēģijā, kas aizsākusies 1993. gadā. No dibināšanas brīža (ar sākotnējo nosaukumu "Thule" 1993-1995) līdz pat šim brīdim, grupas centrālais dzinējspēks, dziesmu un mūzikas autors ir mūziķis "Hoest". Mūziķis "Hoest" , kā vokālists nereti izlīdzējis koncertos grupām "Gorgoroth" , "Carpathian Forest" , "Ragnarok".

Grupas kontā septiņi pilnie albumi, pēdējais "Kong Vinter" 2017. gadā, neskaitāmi EP, split ieraksti un intensīvi koncerti visā pasaulē. Grupas ierakstus izdevušas prestižās mūzikas izdevniecības, kā "Peaceville Records", "Avantgarde Music", "Dark Essence Records".


Neatņemama sastāvdaļa "Taake" popularitātē ir arī pats grupas līderis, kuru bieži vajā skandāli un nepatikšanas – nesen atceltā tūre ASV, nepatikšanas ar Vācijas varasiestādēm pēc koncerta un apsūdzības, kuras mūziķis noraida.


Muzikāli "Taake" ir lielisks paraugs Norvēģijas black metal žanra ziedu laika periodam – auksts, smags, ekstrēms, norvēģu valodā.

Grupa Latvijā uzstāsies pirmo reizi.


Koncerta sākums: 20:00
Biļetes iepriekšpārdošanā https://www.ticketshop.lv/site/events/view/2897