2016/06/09

Jāņu noskaņas koncerts “Saulstāvji” Rīgas Centrālajā bibliotēkā


18. jūnijā plkst.15.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā) notiks Jāņu noskaņas koncerts “Saulstāvji”, kurā muzikālo skanējumu radīs mūziķi, kas sevi dēvē vārdos – Vārna un Claustrum.


Šī gada pavasarī Rīgas Centrālajā bibliotēkā uzstājās dark-folk, neo-folk grupa “Ēnu kaleidoskops”, sniedzot bibliotēkas apmeklētājiem koncertu, kurš vēl ilgi palika atmiņā tajā radītās noskaņas dēļ. Noskaņa bija harmoniska, mierīga un pozitīva. Kad pēc koncerta grupas līderis Mārtiņš Links ieminējās, ka prot spēlēt ne tikai ģitāru, bet arī kokli, uzreiz radās ideja par Jāņu ieskaņas koncertu.

Šoreiz Mārtiņš Links jeb Vārna būs bez grupas “Ēnu kaleidoskops”, bet ar sev labi pazīstamu muzikālās sadarbības partneri Claustrum. Abi kopā, izmantojot dažādas mūzikas un dabas skaņas, radīs vasaras saulstāvju noskaņu Rīgas Centrālajā bibliotēkā.

Lai gan esam pieraduši pie vārda “saulgrieži”, dažreiz saulgriežus sauc arī par saulstāvjiem, jo pirms un pēc saulgriežiem saule vairākas dienas gandrīz nemaina savu maksimālo augstumu virs horizonta. Šogad vasaras saulgrieži iekrīt 21. jūnijā plkst.01.34.