2018/08/02

Melnmetāls no Irānas “Mogh” – “Melno Cepurīšu Balerijā”



Ceturtdien, 2. augustā, Jelgavā, “Melno Cepurīšu Balerijā” koncertēs Irānas melnmetāla grupa “Mogh” un pašmāju grupa “Velnezers”.


Grupas “Mogh” sākums ir 2006, gads, Irānas galvaspilsētā Teherānā, kā kurdu tautības mūziķa “Lord Faustos” viena no muzikālajām izpausmēm. Viena no, jo pats mūziķis paralēli darbojas arī grupās “Nashmeh” un “Tears Of Fire” (Latvijā koncertēs oktobrī).

Muzikāli, unikālu grupas “Mogh” skanējumu padara tieši savdabīgā konceptuālā mākslas modernisma pieeja – tas ir smagais metāls, kas sajaucas ar austrumu dziedājumiem, šumeru tekstiem, tumšo enerģiju apdziedāšanu, izteiktu protestu pret reliģiju, kā arī nestandarta mūzikas instrumentu izmantošana – bez ierastajiem – ģitāra, bungas, grupa izmanto čellu, akordeonu un dažādus austrumu valstu instrumentus.

Nestandarta mūzika un pasaules redzējums, kā arī izteiktā protestēšana pret reliģiju, grupas cienītājus sadalījusi divās nometnēs – pirmie ar sajūsmu atbalsta, kamēr otrie šo muzikālo grupu vērtē skeptiski.
Šobrīd grupā muzicē – “Lord Faustos” (bass, čells, ģitāra, balss, tautas instrumenti) , Čaruk Revan (taustiņi, akordeons, balss), Waruhr (sitamie instrumenti)

Grupas kontā vismaz seši albumi, no kuriem jaunākais “Gach Pazh” izdots aizgājušā gada vasarā.

Koncerta iesildošajā daļā – pašmāju melnmetāla jaunās paaudzes grupa – “Velnezers”, kas savā daiļradē izmanto klasiskā black metal skanējumu, ar piebildi – ka visas dziesmas ir latviešu valodā.

Koncerta sākums 21:00, ieejas maksa 3 EUR.