2018/12/06

Pirmo reizi Latvijā, Polijas stoner rokgrupa "Weedpecker"



Savā šī gada noslēdzošajā mini-tūrē pa Baltijas valstīm dosies stoner rokgrupa no Polijas – “Weedpecker”. Lutinot mūsu baltu ciltis ar izjustupsihodēlisku un progresīvu riffu sajaukumiem, grupa 7. decembrī viesosies arī Jelgavā, Melno Cepurīšu Balerijā.Grupu iesildīs pašmāju progresīvie stoneri“NorthBend”.


Weedpecker” cēlušies 2012. gadā no Polijas sirds, Varšavas kā Dobry brāļu iecere eksperimentēt ar savu rāmo psihodēliskā roka izpausmi un roķīgo stoner / grunge skanējumu. Kopš tā laika, grupa izlaidusi kopumā trīs eksperimentāli atšķirīgus albumus, pēdējais būdams šī gada sākumā izdotais “III” zem “Stickman Records”.

Šobrīd grupa sastāv no Dobry brāļiem Wyro un Bartek – ģitāras, Karol – basģitāra un Kuks – bungas, ierindojoties starp spožākajiem Polijas stoner roka pārstāvjiem.

Savā plūstošajā skanējumā, “Weedpecker”progresijas ir kā lidojums zemapziņas plašumos un nerimstošos nirvānas meklējumos. Ar meditatīvi plaukstošām ģitāru partijām, grupa pieskaras “PinkFloyd” psych-prog laikmetam, ko akurāti iestarpina mūsdienu tehniskajā stoner-progrokā. Grupas skanējuma paralēles tiek nereti vilktas ar tādām grupām kā “Elder”,” KingBuffalo”,”ElephantTree” un smagākos brīžos ar “AcidKing”.

Grupa kāps uz Melno Cepurīšu Balerija skatuves, Jelgavā jau šo piektdien, 7. decembrī. Koncerta sākums plkst. 22:00. Biļetes iepriekšpārdošanā(5-10eiro) biļešu tirdzniecības vietnē ticketshop.lv. Koncerta laikā filmē un fotogrāfē, pretenziju gadījumā vērsties pie rīkotāja.

Grupu var klausīt spotify, bandcamp un citās mūzikas izplatīšanas vietās.

Iesildošajā daļā pašmāju progresīvie stoneri“NorthBend”