2019/08/27

Rīgā viesosies vācu post-metal / experimental rock grupa The Ocean (The Ocean Collective)





The Ocean daiļrade ir sajaukums no eksperementālā roka un tehniskā metāla, kurš piepildīts ar klasisko mūziku ar elektroniskām skaņām. Pati grupa sauc savu stilu par ambient soundtrack doomrock.

Kolektīvu dibināja mūziķis Robins Staps (Robin Staps) 2000. gadā. Kopumā grupa spēlējuši 40 mūziķi. Pats pirmais koncerts notika 2002. gadā puslegāla vācu klubā Eimer Club. Drīzumā arī nāca gaismā pirmais CD „Islands / Tides” – 30 garā kompozīcija, kur bija gabali no koncertiem.

2003. gadā grupa noslēdza līgumu ar leiblu Make My Day Records un izdeva ЕР „Fogdiver”, kurā bija pieca kompozīcijas. Šo momentu var saukt par noteicošo grupas vēsturē, jo tieši pēc „Fogdiver” par viņiem sāka runāt kritiķi. Kopumā grupa izlaida 7 albumus: „Fluxion (2004), „Aeolian (2005), „Precambrian (2007), „Heliocentric (2010), „Anthropocentric (2010), „Pelagial (2013), „Phanerozoic I: Palaeozoic.

The Ocean uzstājas visā Eiropā un daudzās pasaules valstīs, ka arī Vācijā, Austrijā, Holandē, Beļģijā, Čehijā un Polijā ar trīsdienu tūri, ieskaitot arī festivālus: Summer Breeze (Vācija), Brutal Assault (Čehija) un St Feliu (Spānija).

The Ocean nenogurst pārsteigt publiku. Grupa turpina atvērt jaunās muzikālas teritorijas, miksējot savas firmas skaņas ar klasiku, maigiem elektroniskiem gabaliem un neticamu dinamiku.


Grupa: