2011/02/26

1.martā, Nabaklab - dark ambient un noise mūzikas vakars ar Manifesto (Zviedrija), Rover17 (Ungārija) un vietējiem skaņražiem Mārtiņu Roķi un Oyaarss
























Jau otrdien, 1.martā, Nabaklab gaidāms dark ambient un noise mūzikas vakars ar skaņu māksliniekiem Manifesto no Zviedrijas, Rovar17 no Ungārijas, kā arī pašmāju izpildītājiem Mārtiņu Roķi un Oyaarss.


Manifesto ir 1999.gadā Upsalā aizsākts zviedru skaņu mākslinieka Magnusa Zeterberga dark ambient, noise un industriālās mūzikas projekts.


















Magnuss Zeterbergs padziļināti studējis skaņu uzbūvi, kā arī ieguvis augstāko izglītību skaņas un mūzikas producēšanā. Deviņdesmito gadu sākumā īslaicīgi darbojies black metal stilistikā. Viņa skaņdarbi apkopoti vairākos albumos, kā arī muzikālajās sadarbībās, koncertu uztāšanās atstājot otrajā plānā.

Rovar17 aizsākumi meklējami 2002.gada vasarā Budapeštā, savā sastāva variējot no trio līdz solo programmai, šobrīd tās dibinātāja Kalmana Pongraca izteiksmē, aizvadot vairāk kā divus simtus koncertu gan Eiropas, gan Dienvidamerikas kontinentā.

Kā skaņas stūrakmeņi izvirzitās dark ambient, noise un eksperimentālās mūzikas skaņu kolāžas.

Mārtiņš Roķis strādā ar skaņu dažādos kontekstos un formās, pastiprinātu uzmanību pievēršot skaņas uztveres un interpretācijas mehānismiem. Savas skaniskās idejas viņš sintezē un programmē, koda veidā apvienojot plānotas ģeneratīvas stratēģijas ar improvizācijas elementiem.
Līdz šim viņš ir darbojies ar skaņu mākslu un eksperimentālo mūziku saistītos projektos, vadījis autorraidījumu Vīzijas radio NABA ēterā, kā arī publicējis vairākus audio ierakstus slēpjoties zem dažādiem pseidonīmiem. 1.marta koncerta ietvaros Mārtiņš Roķis sniegs performanci uz četru kanālu akustiskās sistēmas.
Oyaarss ar elektroniskās mūzikas producēšanu nodarbojas jau aptuveni četrus gadus. Sākotnēji viņš darbojās ar dubstep producēšanu un šī žanra kustības attīsti Rīgas mūzikas klubos un radio NABA ēterā, taču šobrīd pārvirzījies uz noskaņu un eksperimentālās mūzikas lauciņu.

2009. gadā ar Grieķijas ierakstu izdevniecības Creative Space atbalstu viņš izdeva savu debijas vinila singlu A la Holeage, kas vēlāk tika iekļauts arī Latvijas industriālās mūzikas izlasē Sturmmandat IV. Viņa skaņdarbi ir vairākkārt atkskaņoti BBC Radio 1 ēterā, un šobrīd viņš darbojas Lielbritānijas ierakstu izdevniecības 3by3 Music paspārnē līdzās tādiem industriālās un eksperimentālās mūzikas projektiem kā Cloaks, JK Flesh, Dead Fader.

Ieeja no plkst. 19:00, ieejas maksa - 2 lati.