2011/02/15

23. febr. NABAKLAB - Five Seconds to Leave

Ar koncertu Rīgā atgriežas postroka grupa Five Seconds to Leave

23.februārī, plkst. 20:00, NABAKLAB sava debijas albuma Sound.Scape.Land.Tracks veicināšanas koncertbrauciena ietvaros viesosies eksperimentālās ģitārmūzikas un postroka grupa Five Seconds to Leave no Čehijas, kā arī viņu līdzgaitnieki Esazslesa.


























Izpildījuma ziņā trokšņainais postroka trio Five Seconds to Leave izveidojies 2008.gadā, apvienojoties dalībniekiem no kādreizējās sludge grupas Nuit. Janvāra mēnesī sadarbībā ar leģendāro čehu mūzikas ierakstu izdevniecību Silver Rocket dienasgaismu ieraudzījis debijas albums Sound.Scape.Land.Tracks.
Neilgajā pastāvēšanas laikā grupa sevi pierādījusi kā vienu no ievērojamākajām mūsdienu čehu neatkarīgās mūzikas skatuves grupām, dalot skatuvi ar grupām A Storm of Light, Asva, Russian Circles, This Will Destroy You, God Is an Astronaut.
2010.gada pavasarī Five Seconds to Leave devās savā pirmajā Baltijas valstu koncertbraucienā, pulcējot klausītājos koncertos Latvijā, kā arī kaimiņvalstīs Lietuvā un Igaunijā.

Kā īpašie vakara viesi uz skatuves kāps viņu līdzgaitnieki, uzlecošā screamo un postroka grupa Esazlesa, kuri līdz šim izdevuši četru skaņdarbu minialbumu un kopdarbu ar čehu matemātiskā roka duetu Depakine Chrono, muzikālajā ietekmē atsaucoties uz agrīnā screamo grupām Shotmaker un Maximillian Colby, atmosfēriskās ģitārmūzikas dižgariem Envy, Minsk un Isis.

Pašmāju atbalsta ievadcēliens ar postmetāla un postroka žanrus pārstāvošajām grupām The Black Drummer Is a Slave un Dream for Eternity.

Ieeja no plkst. 19:00, ieejas maksa - 3 lati.