2012/01/29

Otrdien, 31.janvārī, Nabaklab - nepieradinātās mūzikas dievkalpojums

Nepieradinātās mūzikas dievkalpojums

Otrdien, 31.janvārī, plkst. 20.00 mūzikas klubā Nabaklab ar koncertu Rīgā atgriežas Zeks Kouns no Amerikas Savienotajām Valstīm un Rorijs Hinčejs no Kanādas.

Zeks Kouns, būdams rakstnieks, mākslinieks un komponists, ir viena no ietekmīgākajām un aizņemtākajām figūrām Ziemeļamerikas nepieradinātās mākslas kultūrā.

Pats Kouns savu mūziku raksturo kā mūsdienu dievkalpojumu, uzsverot nepametošo apokalipses nolemtību tā estētikā. Nesenie veikumi rosina atsauces uz Amerikas pirmieceļotāju tautas mūziku un tās mantojumu. Lai noslēptu līnijas starp tradicionālo žanru, mūzikas radīšanā tiek izmantots saksofons, elektroniskās skaņas iekārtas, un daudzi citi rīki, kā vienojošo neapšaubāmi saglabājot pašu dziedājumu un skaņdarbu kaislīgo dvēseliskumu.
Rorijs Hinčejs jeb Alpha Strategy vairāk nekā desmit gadus izkopis savu radošo darbību, nodarbojoties ar skaņu mākslu, mūzikas izdevniecību un žurnālistiku.
Izmantojot primitīvas svārstīgās shēmas, vēsturiskus taustiņinstrumentus un griezumus no populārās mūzikas, Alpha Strategy atskaņo mūziku, kas ir gaistoša un konvulsīva, bet vienlaikus pārsteidzoši ”sakārtota”.
Abi viesmākslinieki no Ziemeļamerikas Rīgā jau reiz viesojās 2010.gada janvārī, kad sniedza savu uzstāšanos tieši uz mūzikas kluba Nabaklab skatuves, to dalot ar pašmāju eksperimentālās mūzikas ģitāristu Edgaru Rubeni.
Koncertu ar savu sniegumu ievadīs skaņu mākslinieki Oskars Herliņš un Kaspars Groševs.

Ieeja no plkst. 19.00, ieejas maksa 3 Ls.


Video atsauce:

http://vimeo.com/13431045

http://twitter.com/ULVE_
http://www.zackkouns.com
http://www.alphastrategy.net
http://www.myspace.com/oskarsherlins
http://www.kasprsg.com