2012/03/09

Mūzikas festivālā „Devilstone” – poētiskais franču revolucionārs „Alcest” !


Mūzikas festivālā „Devilstone” – poētiskais revolucionārs „Alcest”



Festivāls „Devilstone”, kas norisināsies Lietuvā, Anikšķos, jau ceturto reizi - šogad no 12. līdz 15. jūlijam, stādīs priekšā mūzikas projektu „Alcest”, kas visā pasaulē tiek augstu vērtēts par īpašo muzikālo talantu. Šis projekts ir viena cilvēka ideju un vīziju muzikālā izpausme, kas ar savu novatoriskumu un franču stabilitāti ir pārsteigusi ne tikai alternatīvās mūzikas cienītājus. Mūziķa jaunrade ir īpaša ar to, ka sniedz iespēju ienirt garīgajās pārdomās.


Neige: „Vēlos, lai mana mūzika skanētu tā, it kā tā nebūtu cilvēku izpildīta”

„Alcest” – tas ir jauna francūža, mākslinieka Neige (franču val. „sniegs”) metalizēts shoegaze projekts. Oficiāli „Alcest” projekts tika dibināts 1999. gadā, taču filozofija, kas slēpjas zem šī vārda, dzima daudz agrāk – jau mūziķa bērnībā. Neige izsakās par savu jaunradi, ka tā ir bērnībā redzēto ideālās pasaules vīziju translēšana. Parasti šīs vīzijas cilvēka maņām ir neaptveramas, tādēļ arī Neige tiecas, lai viņa radītā mūzika skanētu it kā ārpus šīs pasaules, tā, it kā tā nebūtu cilvēku izpildīta.

Black metal ietekme un meistarīga muzikalitāte



Lai gan „Alcest” dibinātājs atzīst, ka viņa jaunradi agrāk ir ietekmējis black metal, viņa muzikālo darbu atmosfēra ir gaiša, viegla un poētiska. Prasmīgs un dziļš saturs šajā mūzikā saplūst ar virtuozu un estetizētu skaņu – pats Neige ir ne tikai mūzikas radītājs, bet arī lielisks multiinstrumentālists, kas izpilda vokāla partijas gan savā grupā, gan citos projektos. „Alcest” filozofija un intīmās mistiskās pieredzes tiek nodotas gana trauslā, muzikālā formā, kas mākslinieka gleznā, visticamāk, iegūtu caurspīdīgu franču stila mežģīņu veidolu.

Alternatīvās skatuves revolucionāri

Solīdais un profesionālais Neige projekts pieder smalkajai un inovatīvajai franču alternatīvās mūzikas skatuvei. Taču tas ir gana nozīmīgs arī starptautiskajā alternatīvās mūzikas vēsturē. Jau ar pirmajiem  ierakstiem Neige ieviesa kardināli jaunu skanējumu smagās mūzikas skatuvē. Pastāvīgi augošā popularitāte, kā arī projekta nozīmīgā ietekme uz citiem izpildītājiem, ļauj „Alcest” uzskatīt par neparasti vērtīgu progresīvās mūzikas pārstāvi.

Viena no svarīgākajām festivāla grupām



Pēc „Devilstone” organizatoru ziņām, „Alcest” – nudien ir nozīmīga grupa šī gada alternatīvās mūzikas maratonā zem klajām debesīm. „Alcest” kopā ar slavenajiem britiem „Anathema” pagaidām veido svarīgāko festivāla dalībnieku kodolu.

Vairāk informācijas: http://lv.devilstone.net

Video: