2012/05/08

MŪŽAMEŽS ieskandinās "Zantes Drakona riņķa" tūri

MŪŽAMEŽS ieskandinās "Zantes Drakona riņķa" tūri

Zante mūzikas monoprojekts MŪŽAMEŽS sadarbībā ar "Kurzemes cietokšņa" muzeju piedāvā "Zantes Drakona riņķa" tūres ieskaņas koncertu. Viss notiek 10. maijā plkst. 18:00 Zantē, "Kurzemes cietokšņa" muzeja ārējā ekspozīcijā.


"Zantes Drakona riņķa" tūres pirmajā koncertā pirmo reizi izskanēs jauna mūzika – skaņdarbu cikls, kura ietvaros ir līdz šim nedzirdētas mūzikas pasāžas:
"Drakona pirmā galva: reiz viss notiks tā kā tam – jānotiek";
"Drakona otrā galva: dzīves pacēlums ir neizbēgams";
"Drakona trešā galva: viss ir mūsu rokās";
"Drakona ceturtā galva: pēc laba darba ir laba atpūta – pagaidām";
"Drakona piektā galva: nu tad izšķirošais uzrāviens";
"Drakona sestā galva: vienas beigas – ir sākums kam citam...".

Mūzika ieturēta mēreni saudzīgās vijoļspēles ietvaros, tomēr skaņu pasāžas reizēm var izrauties arī aiz dažādām robežām. Cikla pamattēma: mūsu mūžs reizēm ir kā Drakona riņķis.
====================
Nedaudz par pašu MŪŽAMEŽU


Romantiski - populistiskais mūzikas monoprojekts MŪŽAMEŽS radies 2001. gadā, kad projekts viena cilvēka sastāvā pirmo reizi uzstājās "Zantes dienās 2001" (attiecīgā gada augusta nogale) ar mūzikas poēmu "Latvijas stumšana" un koncerta otrajā daļā atskaņoto "Zantes ciklu". MŪŽAMEŽS laiku pa laikam sniedz koncertus, kur eklektiskā stilā sniedz oriģinālu mūziku. Līdz 2010. sākumam visi uznācieni bija Zantes kultūras namā. Visu mūziku sacer un izpilda projekta vienīgais dalībnieks Raitis Sametis. Kopš 2011. gada pavasara MŪŽAMEŽS uzsācis aktīvu koncertdarbību aiz Zantes robežām, kā ietvaros līdz 2012. gada martam – bija 18 uznācieni gan Zantē, gan Kandavā, gan Jelgavā, gan Sabilē, un daudzreiz Rīgā. Tagad ar "Zantes Drakona riņķa" ieskaņas koncertu sākas jaunas mūzikas lietas...
Daudz vairāk ziņu ir MŪŽAMEŽA saitē: http://muzamess.blogspot.com/
=====================
Informācija par "Kurzemes cietokšņa" muzeju

Kurzemes cietokšņa muzejā Zantē eksponēti priekšmeti un materiāli, kas ataino pagasta un tuvākās apkārtnes ļaužu sadzīvi dažādos vēstures posmos. Muzeja pastāvīgā ekspozīcija galvenokārt stāsta par Otro pasaules karu un notikumiem Kurzemē 1944. un 1945. gadā. Tajā apskatāmi vairāki simti militāra rakstura eksponātu. I un II Pasaules kara vēstures ekspozīcija ar militāro tehniku - lidmašīnu, bruņutransportieri, Sarkanās Armijas tanku u. c. Apskatāmi atjaunotie ierakumi un bunkuri. Arī jums ir laba iespēja muzejā iepazīt vai atcerēties Otrā Pasaules kara notikumus, uzzināt par Zantes un apkārtnes vēsturi. Bet vislielākajiem piedzīvojumu meklētājiem iespējams pat pārnakšņot iekārtotajos bunkuros un ierakumos.

Visi muzeja kontakti ir šeit:
Adrese: Skolas iela 8, Zante, Kandavas novads;
Tālrunis: (+371) 29442311; epasts: ilgvars48@inbox.lv
=================================
Papildus informācija par koncertu – caur epasta adresi: funeral665@inbox.lv
Kametāliskais informatīvais atbalsts – saitē: http://karametals.lv (mūzika: Stipriem vīriem un raženām sievām)