2012/05/14

Trešdien, 16. maijā, bārā Chomsky - skaņu abstrakcijas no Igaunijas

Skaņu abstrakcijas no Igaunijas


Trešdien, 16. maijā, bārā Chomsky ar audiovizuālu priekšnesumu viesosies skaņu un multimediju mākslinieks Vilems Jahu (Villem Jahu) no Igaunijas.


Vilems Jahu par savu mājvietu sauc Igaunijas galvaspilsētu Tallinu. Kopš 2004. gada viņš izglītojies grafiskās mākslas un tēlotājmākslas nozarē Igaunijas Mākslas akadēmijā un Politehniskajā Valensijas universitātē. Tostarp ieguvis igauņu grafiķa Edvarda Vīralta vārdā nosaukto stipendiju, un piedalījies vairākās personālizstādēs un nozīmīgākās starptautiskās grupu izstādēs.

Jahu centieni mūzikā aizsākti 2010. gadā, kad pašrocīgi veikti pirmie guļamistabas ieraksti, to radīšanā variējot starp improvizētu skaņu abstarkcijām un trokšņu mūziku, lauku ierakstiem un brīvo ģitārspēli. Līdzās savai solo darbībai viņš pastarpināti darbojas eksperimentālās mūzikas grupā Bears Worth of Gold, kā arī kultūras biedrībā Servataguse Muusika.

Pasākumā piedalīsies plaša profila skatuves mākslinieks un eksperimentālās mūzikas pārstāvis Toms Auniņš, un skaņu mākslinieks un komponists Aon, kurš savā mūzikā apvieno mūsdienu elektroniskās mūzikas žanru daudzpusību.

Koncerta sākums plkst. 20.00, ieeja bezmaksas.