2012/07/17

19. jūlijā, Leningrad, Apēdājs prezentēs ilgi gaidīto pirmo albumu "Mana vārna"

Apēdājs izdod debijas disku

Smagā darkpop grupa sešpadsmito dzimšanas dienu un pirmā skaņu albuma "Mana vārna" atvēršanu 19. jūlijā pulksten 20 svinēs kafejnīcā "Leningrad" Vecrīgā, Kalēju ielā 54. 



Grupu Apēdājs (http://www.draugiem.lv/apedajs/) ģitārists un dziedātājs Artūrs Jakovļevs 1996. gadā dibināja Mālpilī, piesaistot basģitāristu Kasparu Grīnbergu (Latvijas thrash metal celmlaužu Huskvarn vēlāko bundzinieku) un – bundzinieka lomā – Armandu Butkeviču, kas līdz 2007. gadam spēlēja basģitāru Apēdāja novadnieku speed / darkpop supergrupā Dzelzs vilks. Pastāvēšanas pirmsākumos, muzicējot death metal iedvesmotā manierē, grupa izpelnījās preses un klausītāju uzmanību ar vienpadsmitgadīgā vokālista jaunībai negaidīti pārliecinošo smagajai rokmūzikai raksturīgo growl vokālu. Laikā, kad dziesmu autors Arturs, pēc paša stāstītā, iepazina un iemīlēja krievu rokgrupas Mumiy Troll daiļradi, Apēdāja muzicēšana  tuvinājās darkpop stilam, taču pašreizējā ierakstā dzirdamie aranžējumi liecina par virzību atpakaļ uz grupas smagajiem pirmsākumiem. 
           
Apēdāja pastāvēšanas 16 gados tajā spēlējuši daudzi mūziķi. Pašreizējais sastāvs – A.Jakovļevs (ģitāra, vokāls), A.Butkevičs (basģitāra), Lauris Polinskis (bungas) – ir nemainīgs kopš 2007. gada. Šajā laikā arī radušās dziesmas, kas iekļautas grupas pirmajā skaņu albumā. Tajā dzirdami gan tādi hiti kā "Melnais" un "Nāc, iesim dejot" (remikss), gan jaunas, plašākam klausītāju lokam neatskaņotas dziesmas. "Viegla laime" radio NABA Latvijas mūzikas visiecienītāko dziesmu sarakstā ir septīto nedēļu. Pašlaik tā ieņem piekto vietu, un klausītāji to ir atzinuši arī par otro vispopulārāko kompozīciju.  
           
Kafejnīcā "Leningrad" 19. jūlijā pulksten 20 visi gaidīti uz ieraksta noklausīšanos, bet pulksten 21 sāksies Apēdāja koncerts. Ierobežotā daudzumā būs iespējams iegādāties ierakstu. Internetā tas jau nopērkams adresē http://apedajs.bandcamp.com/.
           
Albumu "Mana vārna" Soundpark studijā ierakstījis un miksējis Māris Brensons. Noformējumu veidojuši L.Polinskis un izdevējs P3LICAN (p3licanwebzine.blogspot.com).


Relīzi sagatavoja: Mārtiņš Ziemelis, Be Že Productions (www.beze.lv