2012/09/30

5. oktobrī - DRŪMVAKAR, RĪGA! - atgādinājums



Piektdien, 5. oktobrī, klubā "Melnā Piektdiena"

DRŪMVAKAR, RĪGA!


„Drūmvakar, Rīga!” – melanholiskas, noskaņu un smagnējākas rudens mūzikas pasākums, kurā spēkus un idejas apvienojuši radošie mūziķi no Latgales, Rīgas, St.Pēterburgas un Somijas.

„Tā labi sanācis, ka līdz ar lapkriti un rudens sākumu, esam izvēlējušies Rīgu par koncerta un reizē tikšanās vietu – divi jaunu albumu prezentācija un lērums labu grupu vienā koncertā. Rīga ir ļoti skaista pilsēta, pat drūmākos rudens vakaros,” par pasākumu bilst pasākuma idejas autors H. Strapāns”


Apmeklētājus gaida ne tikai lielisks koncerts, drūmākās noskaņas, bet arī koncerta noskaņai atbilstošs kluba noformējums un atmosfēra.

Koncertā spēlēs:

SOVVAĻNĪKS – grupa no Rēzeknes, kas galvenokārt fokusējas uz dzimto zemi un novadu. Unikāls veidojums, jo šobrīd īsti neiederas ne pop, ne rock, ne folk, ne metal rāmjos, kas arī vislabāk raksturo grupas muzicēšanas stilu.
Izdoti divi albumi – melanholisks, akustisks  „Sūpluok” (2009) un smagnējs, tumšs „Bolts Susātivs” (2010). Šajā koncertā grupa uzstāsies akustiski.



PSILOCYBE LARVAE – 1996. gadā dibināta grupa no Sanktpēterburgas, kas sākotnēji muzicēja tumšu doom/death metal. Mūsdienās grupas skanējums jau transformējies par „maniakāli depresīvu mūziku” , kā savu stilu sauc paši grupas dalībnieki. Zinātāji gan to dēvē par melodisku doom/dark metal.
Jaunākais, ceturtais  albums "The Labyrinth Of Penumbra" , nupat izdots itāļu izdevniecības „Buil2Kill/Nadir Music” paspārnē. 



RELICSEED – pašmāju enerģiskākā thrash metal grupa, kas šogad ierakstīja savu otro studijas albumu Amerikā, pavadot nepilnus divus mēnešus ierakstu studijā „Transformer Studios” (skaņu inženiera, albuma producenta Braiena Karlstroma vadībā) .
Arī grupai „Relicseed” šis koncerts būs īpašs, viens no retajiem koncertiem pašu mājās un pirmo reizi tiks atskaņotas dziesmas no jaunā albuma.



FRAILTY – iespējams, pašmāju tumšākā un drūmākā grupa, kas muzicē doom/death metal manierē. Šogad izdots grupas jaunākais albums  „Melpomene” (Arx Prod / P3lican) . Šajā koncertā – tikai un vienīgi lēnās dziesmas no visiem grupas albumiem.



ANTAGONIST ZERO – salīdzinoši jauna grupa no Somijas, kas savu spēlēšanas stilu nosaukuši par catatonic metal – jeb doom, death/black un post metal sajaukums. Grupas skanējuma īpatnība ir viņu panākums, grupa koncertā prezentēs savu nupat izdoto jaunāko albumu „Doomed”.



Intervijas ar grupām Frailty, Relicseed, Antagonist Zero var lasīt portālā TVNET, drīzumā turpat sekos intervija ar Sovvaļnīks. Intervijas ar Psilocybe Larvae lasāma P3LICANwebzine.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu servisā:

Koncerta dienā biļetes kluba kasē - 7 Ls

Pasākuma lapa draugiem.lv:

Pasākuma lapa facebook:

Vairāk informācijas: