2013/02/05

Improvizācijas mūzikas vakars kafejnīcā Taka




 8. februārī kafejnīcā Taka Rīgā norisināsies starptautisks improvizācijas mūzikas koncerts, tajā piedaloties mūziķu duetiem no Somijas un Krievijas.


Kā vakara galvenie viesi gaidāms somu improvizācijas mūziķu duets Lauri Huvarinens/Ilpo Heikinens no Helsinkiem, kuru sastāvam raksturīga elektroakustiskā ”vardarbība”, trokšņu un minimālisma mūzika, kas pakļauta nejaušām garastāvokļa maiņām.

Lauri Huvarinens ir ģitārists, kurš galvenokārt darbojas improvizācijas, eksperimentālās un trokšņu mūzikas vidē. Savā ģitārspēlē viņš apvieno personīgu sadrumstalotu melodiju valodu un blīvu blakus skaņu kopumu, izmantojot dažādas paplašinātās metodes un skaņu efektus. Huvarinens arī rīko koncertus un vada ierakstu izdevniecību Rypistellyt Levyt. Ilpo Heikinens ir multimākslinieks, kura interešu laukā ir eksperimentālā mūzika, instalācijas un skatuve māksla. Papildus saviem projektiem, kuros bieži aplūko skaņas fiziskos un telpiskos aspektus, viņš strādā par skaņu ierakstu režisoru. Līdzās tam viņš ir Somijas skaņu mākslas un eksperimentālās mūzikas asociācijas Äänen Lumo valdes loceklis.

Abu priekšnesumu ievadīs starptautiska improvizācijas sadarbība starp mūziķiem no Krievijas un Somijas, Iļja Belorukovs/Tanels Vithuhta.

Iļja Belorukovs ir mūziķis no Sanktpēterburgas. Viņš darbojas improvizācijas, trokšņu un elektroakustiskās mūzikas virzienos. Belorukovs praktizē netradicionālu pieeju skaņas ieguvei uz saksofona, klēpjdatora, ģitāras un citiem instrumentiem. Līdz šim viņš plaši sadarbojies ar citu žanru mūziķiem, horeogrāfijas un grafiskās mākslas pārstāvjiem. Tanels Vithuhta ir saksofonists, kurš pēdējos gados sevi ir pierādījis kā fizisku un intuitīvu somu brīvās improvizācijas mūzikas skatuves pārstāvi. Viņa spēles virzītājspēks ir pati uzmanība uz skaņu un apkārtējo vidi.



taneli solo bari @ zodiak 2012, video by Marja Viitahuhta from Taneli Viitahuhta on Vimeo.


Kafejnīca Taka atrodas Miera ielā 10, Rīgā.

Koncerta sākums plkst. 21.00, ieeja bez maksas.

http://soundcloud.com/ilpoheikkinen
http://soundcloud.com/musicworm