2013/02/18

Šonedēļ noslēdzas balsošana Metālmūzikas Gada Balvai, piektdien, 22. februārī pasniegšanas ceremonija


Līdz trešdienai, 20. februārim, visi tiek aicināti izteikt savu viedokli šīgada Metālmūzikas Gada Balvas balsošanā.


Kā jau katru gadu, labākie aizvadītā gada smagās mūzikas ieraksti, debitanti, koncertgrupas un to dalībnieki tiek noteikti publiskā balsošanā, taču šogad labākā albuma noteikšanā līdzdarbosies arī žūrija. «Albumu izvērtēšanā rezultātu veidos fanu un žūrijas vērtējums kopīgi. To darām tāpēc, lai neitralizētu dažādas interneta balsošanas kampaņas, uz kuru ietekmēšanu latvieši ir īpaši nadzīgi,» komentē Valdis Bērzvads, kluba «Melnā Piektdiena» līdzīpašnieks un koncertu organizators.

Šogad par Latvijas labākā smagā albuma godu sacenšas tādi ieraksti kā Frailty «Melpomene» (izdevējs «ARX Productions», Ukraina), Diseim «Holy Wrath» (izdevējs «Abyss Records», ASV), Deodium «Saules Kalpi» («P3lican»), Soundarcade «Moving the Great Hadron», Sanctimony «Perfection» EP un citi, kopumā 12 ieraksti. To vidū ir arī Fēliksa Ķiģeļa un Kiss of the Dolls jaunie albumi, kuri ar metālmūziku tiešā veidā parasti asociēti netiek. «Šogad vispārējā Mūzikas ierakstu Gada balva, kuras noslēguma ceremonija noritēs Nacionālajā teātrī, tiks pasniegta arī metālistiem, tādēļ mēs esam palikuši tolerantāki, aicinām balsot arī roka fanus par saviem favorītiem!» tā Valdis Bērzvads.

Metālmūzikas Gada Balvas pasniegšana noritēs piektdienas vakarā, 22. februārī, klubā «Melnā Piektdiena». Uzstāsies Sanctimony, kuri sola pilnā garumā spēlēt 2000. gada EP «Lirix», ko iepriekš nav darījuši praktiski nekad. Uzstāsies arī Frailty, Apēdājs, Dry Decay, Wagars, Deodium u.c. Pasākumu vadīs metāla DJ Deathperado.

Ieeja: 3 Ls
Klubs atvērts no 19:30

Balsošana: www.ejuz.lv/444

Pasākuma info: