2013/05/01

3. maijā ULVE Agency aicina uz Miera ielas noskaņu mūzikas vakaru



3. maijā kafejnīcā Taka Rīgā norisināsies Miera ielas noskaņu mūzikas vakars. Kā viesi tajā ar priekšnesumiem uzstāsies skaņu mākslinieki no Krievijas un Latvijas – Pāvels Aļešins, Māris Butlers un Jevgēnijs Načiss.


Pāvels Aļešins jeb Re-Drum kopš 2002. gada uzskatāms par vienu no Krievijas eksperimentālās mūzikas skatuvi ievērības vērtajiem darboņiem. Viņa pārstāvēto skaņu pasaule sniedzas no nepārtrauktās skaņas un trokšņu mūzikas skanējuma līdz gaišiem un siltiem apgaismības brīžiem pēdējos darbos. Aizvadītās desmitgades laikā Aļešins publiskojis vairākus dažāda apjoma ierakstus, kā pēdējais no tiem 2013. gada mazalbums Eclipse, un koncertējis Eiropā, sniedzot koncertus Baltijas valstīs, Vācijā un Francijā.



Māris Butlers ir avangarda ģitārists un komponists no Latvijas, kurš iespējams plašāk zināms kā dalībnieks eksperimentālajā un nereti nihilistiskajā grupā 1/2H 1/2W un dabmūzikas projektā Dubna. Lielākā daļa no viņa līdzšinējiem darbiem vai sadarbībām sniegušies instrumentālajā mūzikā, kas balstīta uz improvizācijas un  trokšņu pielietojumu tajā. 2012. gadā dienas gaismu ieraudzīja viņa albums Ring-100, kas izdots pašmāju ierakstu izdevniecības Shecock Barracuda Recordings paspārnē.


Jevgēnijs Načiss jeb Aon ir skaņu mākslinieks no Latvijas, kurš savā mūzikā apvieno mūsdienu elektroniskās mūzikas žanru dažādību, piešķirot īpašu nozīmi melanholiskajām vadlīnijām un pārdzīvojumam. Likumsakarīgi, ka tieši 3. maijā klausītājiem tiks nodots projekta debijas mazalbums Soundscapes of Illusionary Worldview. Tas iecerēts kā autora apcerējums par drāmu starp cilvēka uztveri, matēriju un realitāti.


Kafejnīca Taka atrodas Miera ielā 10, Rīgā.

Koncerta sākums plkst. 21:00, ieeja bez maksas.

http://soundcloud.com/re-drum-russia
http://soundcloud.com/aon-1