2013/05/01

6. maijā franču progresīvie metālisti iestūrē Rīgā!


6. maijs, 2013
Klubs „A Nice Place” (Citadeles iela 2, Rīga)

UNDERWATER JOURNEY tūres ietvaros uzstāsies ATLANTIS CHRONICLES (Francija) un NEPHALOKIA (Francija). Vietējo muzikālo atbalstu sniegs HELID (Latvija).



ATLANTIS CHRONICLES (death / progressive metal) savu nosaukumu nes no 2009. gada, bet radušies jau 2007. gadā zem nosaukuma Abyss. Pārstāvētajām žanram neparasti – grupa iedvesmu dziesmām smeļas no Atlantijas okeāna, ieslīgst tumšākajos zemūdens bezdibeņos un tiecas ārpus pazīstamās pasaules robežām. Sākuši ar debijas EP „Silent Depths” 2007. gadā, aizpeldējusi līdz pilnam debijas albumam „Against The Sea” (2009) un nu iestūrējuši konceptalbumā „Ten Miles Underwater”. Jaunākais albums veltīts pirmajam dziļūdens pētniekam Vilijamam Bībem (William Beebe), kurš vienatnē ienira 923 m dziļumā, kur augstā spiediena un klaustorofobijas ietekmē realitāte sajaucās ar halucinācijām. Likumsakarīgi neparastajai iedvesmai, ATLANTIC CHRONICLES mūzika ir pilna ar inteliģenti, profesionāli, talantīgi būvētiem smagiem ritmiem un bagātīgiem zemūdens rifiem par savādām būtnēm un aizmirstiem mītiem. Nospēlējuši virkni koncertu dzimtajā Francijā nu grupa devusies savā pirmajā Eiropas tūrē.
 


NEPHALOKIA (death / postcore) pastāv no 2008. gada, bet, neskatoties uz salīdzinoši īso vēsturi, jau dalījuši skatuvi ar tādiem franču grandiem kā Gojira. Modernais metāls ar daudzveidīgām ietekmēm jauc deathcore smagumu un spēku ar post-hardcore vieglo atmosfēru. Mūzikā jauc žanru robežas, lai izpaustu pretrunīgas emocijas. 2011. gadā izdevuši pirmo albumu „Sunshine” kas ierakstīts Conkrete studijā, kur rakstījušies arī slavenie skatuves brāļi Gojira. Nupat aprīli laiduši pasaulē otro albumu „Journey”, kam par godu arī devušies Eiropas tūrē.
 



HELID (hardcore / progressive) ar savu pastāvēšanu jau no 2005. gada ir neapšaubāmi viena no ilglaicīgākajām hardcore apvienībām Latvijā, kas ieņēmusi drošu vietu klausītāju vidū. Četri džentelmeņi un viena lēdija pie stīgām ņipri vālē kārtīgu, enerģisku, progresīvu hardcore. Žanram atbilstoši HELID liek uzsvaru uz dzīvīgiem koncertiem tieši sejā klausītājiem, tāpēc taustāms pagaidām ir vien 2010. gadā izdotais EP „Chapter I: Lost Between Lines”.
 

Ieeja: 2 Ls, ar kluba karti: 1,5 Ls