2013/06/22

Intervija ar Dj Sinisteru - tumšās mūzikas dj un pasākumu rīkotāju

„ Reason for Passions ... BLACK MASQUERADE „
 (Radošās apvienības BLACK MASQUERADE sauklis)
P3LICAN
Tumsas karnevāls var sākties. Dj Sinisters / Toms Cepurītis pirmajā rindā pirmais no labās

Toms Cepurītis (Dj Sinisters) – goth-industrial-metal-rock koncertu un karnevālu rīkotājs – radošās apvienības BLACK MASQUERADE - BM PRODUCTION (www.b-masquerade.lv) dibinātājs. Zināmākais, no dažiem Latvijas metal mūzikas dīdžejiem, kurš spēlē tumšāko mūziku ārpus mājas atskaņotāja. Ikdienā strādā par arhitektu un dizaineru.

Ar ko Tev sākās mūzika un cik gados aptuveni? Pirmie ieraksti?

Mūziku sāku cienīt jau kopš 1979.gada bērna šūpuļa, kad māte klausījās lentu magnetafona ierakstus ar Eiropas pop-roka leģendām: The Eagles, Clearwater Revival Creedence, Smokies, ABBA, Bony M utt. un opja klasiskās (simfoniskās) mūzikas vinilu  kolekciju. Lai mani iemidzinātu, ome man dziedāja vecas un neķītras dzērāju un pirātu dziesmas. Ome man bija baigā tusētāja, un pati sevi dēvēja par „Vella vecomāti”. Mana mīļākā plate, ko  bērnībā diezgan bieži klausījos, bija „Šveiks”, 1978 – Margaritas Vilcānes un Ojāra Grīnberga iedziedāta leļļu teātra luga pieaugušajiem.
Mana metalizācijas vēsture ir aizsākusies 90-to gadu pašā sākumā ar AC/DC – Thunderstroke / Are You Ready / High Way To Hell, Scorpions – Wind of Change, Sisters of Mercy – This Corrosion / Lucretia My Reflection, Metallica – One / Sad But True, Megadeath – Rust in Peace, Iron Maiden  – Fear of The Dark / Be Quick or Be Dead,  Iced Earth,  Judas Priest – Painkiller, Black Sabbath – Paranoid, Accept – Metal Heart, Korozia Metalla – Djavol zdjes, Huskvarn – On The Road,  Sepultura – Arise / Territory, Slayer – Hell Awaits / Dead Skin Mask, Kreator – Karmic Wheel, Running Wild – Death or Glory, W.A.S.P. – I Wanna Be Somebody / Wild Child, Bauhaus – Bela Lugosi's Dead, Lacrimosa – Copycat, Fields of The Nephlim – Celebrate, u.t.t.


Esi audzis līdzi labajiem, zaļajiem gadiem, kad bija „Mad Mix”, Veldze, alus bija garšīgāks, interneta nebija, bet bija citas sajūtas. Kas nāk prātā pirmais, patinot gadus padsmit  atpakaļ?

Rīgas, Briāna ielas metālistu klubiņš ar melnā metāla interjeru „Mad Mix” un Ķīpsalas koncertzāle „Robinsons” bija sākums nākošai metālistu paaudzei pēc manis :) Protams, ka Vecrīgas, Līvu laukuma skvēriņš pie kādreizējās strūklakas, kurā pat bija ūdens, bija mūsu sākotnējā tusiņa galvenā tikšanās vieta, kas tautā tika saukta par „Veldzi”, kas nodēvēta par godu strūklakai blakus esošajam kafejnīcas namiņam ar tādu uzrakstu uz tās. Tā bija riktīga, veldze, kur varēja pie strūklakas dzert aliņus un satikt visus neformālos draugus no Rīgas, Jelgavas un arī bieži vien kādus vēl citu pilsētu neformāļus. To tur gandrīz vai katru dienu bija tik daudz, kā „Melnās Piektdienas” lielkoncertos. Karstākajās dienās tur varēja labi izpeldēties, tik Rīgas dome pārtrauca laist ūdeni baseinā, kopš tās vienas karstās vasaras, kad mēs visi neformāļi tur peldējāmies ar drēbēm un šļakstījām visus garāmgājējus : ) Runājot par Alu, nevaru sūdzēties par tiem tumšajiem un dzīvajiem aliem (Eļiem) ko mūsdienās var nopirkt, bet zāle gan agrāk bija zaļāka :))

Pats pārstāvi tumšo pusi – no tumšās pop elektronikas, cauri psihodēlijai, gotika un arī doom. Droši, ka arī tumšākos industrial žanrus ar var minēt tepat klāt. Kā izvēlies, ko klausīties, ko spēlēt? Ko pats klausies ikdienā?

Šobrīd, pasākuma gaidās, uznāca neliela melanholiska nostaļģija, un tāpēc klausos vecos labos Cannibal Corpse albumus (lai ar tas nav doom metal), kas netika iepriekš pieminēti, lai šajā jautājumā neatkārtotos! Parasti ikdienā ļoti daudz interesējos dažādos ārzemju torrentos par to, kas tikko ir iznācis sekojošos mūzikas žanros:  doom, gothic, stoner, heavy un atmospheric, melodic black, death metal. Priekš mūzikas pasākumiem, kur vairumā gadījumos man ir jāspēlē vairāk par 2 stundām, cenšos izvēlēties skaņdarbus tā, lai iepriecinātu publiku ar labi ritmisku un emocionālu iespaidu bagātu mūziku, ko klausoties, gribas līdzi sist ritmu, jeb, pat nezinot vārdus, gaudot tām līdzi :)

Atceries savu pirmo dj setu? Ko spēlēji, kā uzvedās cilvēki?

Pirmā reize, ja nemaldos, man bija 1994.gada Ādažu vidusskolas Rock & Metal nakts pasākums, ko es, kā šī pasākuma ierosinātājs no 10.klases, sarīkoju kopā ar 12.klases metāl mūzikas faniem, spēlējot no vairākiem kasešu magnetafoniem, jau priekšlaicīgi uztītām un uz kasetēm marķētām dziesmu sākumu vietām, skolas centrālajā  – apaļajā aktu zālē(ar otrā stāva  balkonu visai zālei apkārt). Pasākums bija vērienīgs, tur netrūka hajotāju no pašu rīkotāju puses un arī apmeklētājiem bija interesanti iesaistīties metālistu propogandas pasākumā!

Liekas, ka esi viens no vecākajiem dīdžejiem, kas joprojām spēlē gotiku?

Gotisko rock un industrial metal sāku spēlēt tikai kopš 2006.gada, kad man un manai pirmajai sievai nāca pasaulē dēls Dāvis, un man, nez kādēļ, tieši tad pa nopietno aizsākās pasākumu rīkošanas periods, lai arī netrūka manis mājā, mums ar sievu toreiz bija kopīgas intereses un līdzīga muzikālā gaume. Sākās viss ar „Naktsputni dejo”, kur kolēģu nospraustais virziens bija stingri noteikts kā gothic-dark wave-psychedelic rock un neoclasic neofolk deju mūzika, bet man jau no paša sākuma tajā visā pietrūka doom un gothic metal ritmi ar „pačkas” kratīšanas iespējām, kā arī enerģiskais industrial, pie kā var gan uz vietas maršēt gan kārtīgi izstaipīties un izvingroties, ja neapmeklē aerobikas nodarbības, kas laikam ir pat ļoti veselīgi :) Svaru zāli nemēdzu apmeklēt, jo man pietiek ar to svaru, ko nēsāju savā mugursomā un velosipēdu gandrīz katru dienu uz pleca nesu uz 5 stāvu. Bez manis ir vēl daži vecā kaluma gothic žanra Dj kā Valter Kiršteins, Kraa (Krišjānis) & Ruta, kas arī turpina piekopt vecās „Naktsputni dejo” tradīcijas.

Kā Tu pats sevi vairāk redzi – kā trolli, gotu vai jokainu frīku?

Jokaini frīki ir, manuprāt, visi, pat tie, kas sevi par normāliem sauc, un par gotu sevi saukt ir lamu vārds un kas tad vai es pēc troļļa izskatos :) Pats sevi pasākumu gaitā pozicionēju kā Dark elfu jeb varētu saukt arī par urukhaju :)  vai tautā saukto orku :)), jo esmu diezgan agresīvi enerģisks ar dzēlīgu satīru, lai ar mēdzu arī būt labs, mīļš un pūkains :)

Gotika – tādā mazā, skaistā zemes pleķī, kā Rīga (esi dzimis rīdzinieks?) gotika, liekas vairāk izplatīta ir tikai arhitektūrā, nevis klausītāju masās. Kā tev liekas, kāpēc tā?

Esmu Rīgā dzimis, bet savu bērnību pavadīju Rīgas rajonā, Ādažos un tur arī mācījos līdz 11. klases vidum, kad man tur ļoti piegriezās būt pēdējam mohikānim. Nevisai gribētu, ka mani pieskaita šauram gotiskās mūzikas izpratnes priekšstatam saistot to ar MM un HIM fanu loku, kas patiesībā ir tikai tālas atvases no tās kultūras. Latvijā un, galvenokārt, Rīgā, šīs kultūras uzplaukumi visos laikos, sākot jau ar tiem pašiem viduslaikiem, ir bijuši viļņveidīgi, jo šī kultūra nav visiem saprotama un pieņemama. Tās kopēji un sekotāji ir talantīgi un pat ļoti aizņemti un atbildīgi indivīdi, kam sabiedriskas kultūras izpausmes ir nepastāvīga laika pavadīšana. Vairums tādus pasākumus labprātāk apmeklē vismaz 2 reiz gadā, un parasti tas ir Halloween laikā (lai arī izklausās banāli), bet tamdēļ šis amerikāniskais svētku nosaukums mūsu rīkoto pasākumu afišās netiek izcelts, jo mēs tajā oktobra pēdējā dienā jeb, pēdējos gados, novembra pirmajos datumos, rīkojam šo karnevālu ar uzsvaru uz latviešu tradīcijās zināmo veļu laiku. Otrs mūsu apmeklētākais karnevāls ir Valpurģu nakts, kas ir 30.aprīlī un veiksme šajā īstajā svētku datumā  ir tā, ka nākamā diena ir valstī atzīta oficiālā brīvdiena – 1. maija darba ļaužu svētki.  Šajās pāris mūsu svētku naktīs mēs aicinām „Gotiskās” sabiedrības pārstāvjus uz radošuma izpausmi telpu dekorācijās, tērpu un masku veidošanā un, gan jaunos, gan jau sen pazīstamos, gothic-doom-industrial un stoner-metal-rock mūziķus gatavoties uz šo koncertu ar vienreizējiem šoviem izrādot no sevis pašu labāko. Īsāk sakot reāls black sabbath!
  
Neesmu sekojis līdzi latviešu gotikai rokā un metālā – kas mums ir, bija? Ex Anima, Diadēma, Heaven Grey. Kas vēl? Skumju Akmeņi ir atpakaļ. Klasika?

Kaut kas tāds bija un kaut kas vēl no tā ir, lai ar Heaven Grey tikai nesen kāds sācis pie šī žanra pieskaitīt. Piekrītu arī, ja My Dying Bride, Type O Negative, Tiamat un Lake of Tears uzskatām par gotisko mūziku. Pie Latviešu pašmāju klasikas varētu piebilst, ka, manuprāt, Juris Kulakovs un Ieva Akurātere noteikti ir sirdī 80-to gadu goti, un, līdz ar to, es grupu Pērkons arī varu pie tā pieskaitīt, jo, balstoties uz salīdzinājumu ar tā laika gotisko roku Lielbritānijā (UK), ir visai labi saskatāmas paralēles. Starp citu, arī leģendārie Zig Zag savos pirmsākumos ar Gvido Lingas vokālu un jau neesoša grupa Aurora ir no šīs puses. 
Runājot par mūsdienām, aktuālas šobrīd ir divas ar manu atbalstu noturētas pašmāju gotiskā žanra metal grupas: Dark Nexus un NightTales (meklējiet „sejasgrāmatā”), kurām tūlīt jau 12. jūlijā būs arī kopkoncerts klubā „A Nice Place”. Abas šīs grupas ir samērā jaunas un darbojas vismaz 2 gadus, kā arī abas jau drīz plāno izdot CD un strādā arī pie kāda video klipa. Tik pagaidām vēl ir pagrūti šīm grupām iekļūt  Latvijas rock un metal festivālu programmā, bet, domājams, ka nākošgad to vajadzēs realizēt. Tāpēc, lūdzam lielāku atbalstu šo grupu atbalstītājiem: iesakiet šīs grupas arī saviem draugiem un kopīgi apmeklējiet šo grupu koncertus, kas ar katru reizi kļūst ar vien krāšņāki, kā arī balsojiet par šīm grupām, kur vajag, lai arī festivālos  šīs grupas parādītos. Šogad, augusta beigās, šīm 2 grupām ir pēdējā iespēja parādīties uz samērā jaunā rock un metal festivāla CITAVIDE.LV kādas no divām skatuvēm Ogres salā.

Salīdzinoši nesen, biji vairāk kā djs, šobrīd jau esi stabils koncertu rīkotājs – karnevāli, vampīru, raganu un citu mošķu muzikālās ballītes – kā nonāci līdz šim?

Ja nesen ir kopš 2006.gada, tad es šīs lietas piekopju paralēli.
Runājot par karnevāliem , kā jau teicu, tā ir radošuma izpausme un tumšie tēli jau no bērnības briesmu filmām ir uzrunājuši ar savu netradicionālo izskatu un izpausmēm.
Kā arī tāpēc, ka mūsdienu daudzo gotiskā stila virzienu tērpu daudzveidība ir ļoti interesanta, un labprāt kultivēju šo ģērbšanās kultūru, kaut vai tikai karnevālos un šādos saviesīgos pasākumos. Labprāt esmu šo pasākumu deju vakara daļas vadītājs, izvēloties atbilstošu mūziku atbilstoši attiecīgā vakara tēmai un atmosfērā valdošajām emocijām.

Industriāļi – vēl viena tendence, kas dominē – mazāk gotikas, vairāk industriālās tendences.

Ko lai saka, labi paziņas, intelektuāli un uzcītīgi cilvēki, kas taisa spēcīgu un ritmiski interesantu mūziku pie kā var izvingroties. Šie nav baigi atsaucīgie uz karnevālu tērpu radošumu, ja neskaita tos, kas tomēr atļaujās būt citādāki kā parasti, jeb vienkārši dažiem veicās ar to, ka uz pasākumu ierodas gāzmaskā vai kādā cita veida industriālās rūpniecības aksesuārā. Ir arī tā sauktie cyber goti, kas pēc skata pie mums ne ar ko diži nespēj pārsteigt tos, kas tādus ir simtiem atskatījušies līdz nelabumam Vācijas vai citos Eiropas industriālās un gotiskās mūzikas festivālos.

Publikas trūkums jeb jaunas tendences – kā goti kļūst par cyber gotiem?

Grūti pateikt, kas katram galvā notiek. Varbūt tas ir kas tāds, kas ir jāizslimo. Šķiet, ka arī es biju ar to slims, bet kaut kā vairs neatceros līdz kam tas dagāja. Tā dejojamā elektro bītu mūzika,  daudz enerģisku palīglīdzekļu un jau jūties kā žiperīgs robots :)). Man tas bija laiks, kad ļoti daudz skatījos Sci-Fi futūristiskas un post-apokaliptiskās filmas par laiku pēc 3 pasaules kara un to kā cilvēki risina attiecības ar jauno kiberpasauli. Otra galējība ārišķību ziņā ir steam punk-goth, kas arī ir diezgan aizraujoša naudas un laika ieguldīšana sava futūristiskā tēla veidošanā, tik šis vairāk saistās ar vēsturisko tvaika dzinēja laikmetu viktoriānisma laika periodā 19. gs.. Vairumā šādu fantastisko romānu un to ekranizējumu saistīti ar to kā mūsdienās jeb tālākā nākotnē izskatītos un kāda būtu sadzīve, ja tvaika dzinēju laikmets nebūtu beidzies.

Goti, industriāļi, metālisti – kura ir tā labākā publika?

Visi ir labi, ja vien ciena pašu brīvprātīgi apmeklētā pasākuma tendences, tai skaitā „dresskode” un citus klātesošos. Ja vēl „pahajo” ar izlaistiem matiem pie kādas labi emocionālas un ritmiskas dziesmas un vēl iesaista tajā citus, tad tie man spēj kļūt par labākajiem draugiem !

Pīrāga tumšā puse – ko ieteiksi vai kas Tevi iespaido, no tumšās puses mākslā, literatūrā?

Ja godīgi, tad neesmu tikai tumšo krāsu cienītājs, bet, ja jāiesaka, tad sekojiet man Facebook.com  un Pinterest.com. Tur jūs redzēsiet tos sarakstus ar visu, ko es iesaku no tā, kas man patīk! Bet, lai te kaut ko reāli būtu ieteicis, tad izlasiet krievu rakstnieka Bulgakova „Meistaru un Margaritu”, kaut ko no Edgara Po stāstiem, kā arī Nīčes un tumšās dzejas meistara Šarla Bodlēra darbiem. Ja esat latviešu mantojuma cienītāji, tad A.Grīna „Dvēseļu puteni”, A. Pumpura  „Lāčplēsi”. Tēlotājmākslā nezinātājiem iesaku H. R. Giger un Luis Royo, no vietējiem māksliniekiem – mūsdienu gleznotāju un multimākslinieku Artūru Bērziņū, bet no klasiķiem Kārli Padegu.

Tas pats ar mūziku – ko ieteiksi jaunajai paaudzei, kas meklē ko vairāk par gotisku dabstepu vai komerciāli veiksmīgu HIM?

Kad tad HIM bija no gotiem veiksmīgākais ? Dāžiem tik priekšstatus sačakarēja. Tas ir somu dark roks. Un grūti man iedomāties, ko pieskaita pie gotiskā dubstepa, ja vienīgi ar šo birku man var salīmēties  jaunais 2012. gada Roba Zombie albūms un arī viņa blakus projekta Scum of The  Earth albums, kas tik tiešām meistarīgi ir apvienojis dubstep ar industrial heavy metal un pie visa arī jūtama atbilstība goth pasākuma dj setam!
Grūti man kaut ko te ieteikt no tā daudzuma, ko mēdzu cildināt . Nekautrējaties un rakstiet man, vai jautājiet dzīvajā un es katram pēc to jau esošās pieredzes iedošu receptes un virzienus uz jauniem gothic – industrial, doom & stoner metal mūzikas apvāršņiem. Jeb, ja paši protat lietot torentus, tad meklējiet jaunumus pēc žanriem :  RockBox – PsychoCydd.

Lavkrafts – pirmo reizi lasot uzdzina zosādu?

Atvaino, bet kaut kā vēl nav uzrunājis. Laikam taupu vecumdienām : )

Kodi – ikdienā esi tikpat neformāli ģērbies, Latvijā noteikti ir pagrūti atrast kaut ko specifisku gotiem vai subkultūru cienītājiem. Viļņā no gotu veikala palicis tikai interneta veikals.
(p.s. viena no nākamajām sarunām būs ar māsām no Viļņas „Fantasmagoria” veikala – vēlies ko pajautāt?) 

Dresskods – apģērba stils, kas visos mūsu pasākumos ir līdzīgs, jo galvenais ir tumšās (melnās) drēbēs, ieteicams ne kedās un ne kādā rūtainā „redneku” kreklā. Karnevālos, protams, tam visam jāpieiet ar radošumu un izdomu, lai arī citiem tai vakarā ir uz ko paskatīties un to pašu stingri prasām arī no skatuves māksliniekiem! Latvijā tādu specializēto veikalu nav, bet kaut ko var noteikti atrast arī Vecrīgas daudziem zināmajā mūzikas veikalā Randoms. Kaut tur ar laiku būtu vairāk kā tāda! Pie mums, Rīgā, darbojas daudzi talantīgi tērpu meistari, ko var dēvēt arī par modes dizaineriem, kas par saprātīgu samaksu mēdz izgatavot no jeb kāda apģēbu materiāla cēlus tērpus un aksesuārus!
Arī man pazīstamās kaimiņvalsts Lietuvas galvaspilsētā mītošās tumšās modes veikala „Fantasmagorija” īpašnieces ir modes dizaineres. Publisku jautājumu man viņām nav. Lai tik pa retam atbrauc arī uz LV uzspēlēt kā DJ kādā mūsu rīkotajā industriālās mūzikas ballītē. Pēdējo reiz viņas bija Veļu nakts karnevālā Latvijas 1.rokkafejnīcas pagrabā un publikai, nedēļu pirms pasākuma, piedāvāja 13% atlaidi interneta veikala preču iegādei un bezmaksas piegādi uz šo pasākumu, kas bija labs un interesants risinājums!

Pasākumi – pēdējā laikā, daudzi saka, ka koncertos publikas paliek arvien mazāk. Kā Tava acs rāda – emigrācija, deģenerācija, vecums, dažādas aknu kaites vai pārmērīgs piedāvājums?
Par emigrāciju – pats neesi apsvēris domu nodoties Anglijai vai Vācijai – uzspēlēt Wave Gothic Treffen, piemēram?

Sākot no beigām: „Wave Gothic Trefen” ir patiešām lielisks goth-industrial un folk mūzikas festivāls vienā no krāšņākajām Vācijas pilsētām Leipcigā, kur jau 22 gadus maija beigās notiek šis mega festivāls pa visu pilsētu  - operā, teātros, visos iespējamos mūzikas klubos, pabos, bāros un parkos. Tur esot ir sajūta, ka infrastruktūras ziņā divas, trīs reizes cēlāku pilsētu par Rīgu, uz veselu nedēļu apdzīvo tikai tumšā publika, tai skaitā raganas, vampīri un vēl visādi melnie dīvaiņi, kā arī jau iepriekš minētie un bezgala apnikušie cyber goti. Protams, ka ir vēlme arī citās valstīs uzspēlēt un gan kādu dienu tas sanāks. Braukt prom uz ilgu laiku nav baigā vēlme un ir te pat ko vēl darīt. Ja citiem ir tā, ka apstākļi spiež vai kaut kas vairāk iespējams no tā, ko vēlies un ja tas ir vairāk citur, tad, lai tik brauc. Varbūt vairums ir atraduši savu otru pusīti, nopirkuši māju laukos ar dārzu un bērnu ir gana, darba daudz, dzert un braukt pie stūres nav veselīgi ... Koncertu piedāvājums ar laikam ir liels, no visa kopējā alternatīvās mūzikas klāsta. Tie, kam patīk tusēt un dzert, un kas to var atļauties, var arī regulāri pārtapt par ko citu, mainot savu izskatu uz katru pasākumu pielāgojot to attiecīgajam draugu tusiņa stilam, jeb kā vairums tusētāju, savu ērtību labad apkārt vazājas pidžamās jeb ikdienišķos mājas vai darba jeb sporta apģērbos, ar ko mūsu pasākumos ieeja ir ierobežota ar dārgāku ieejas maksu.

Rīga – vienu dienu man baigi likās, ka smuka, zaļa, bet masīvi pelēka pilsēta. Gana daudz pēc padomju ēku, kas lielas un pelēkas. Un noskretušie veclaiku pieminekļi – smukās mājas, arhitektūra, kas brūk kopā. M? Varbūt vajadzētu pakrāsot drusku?         
      
Aizbrauc paceļo ar autostopiem bez daudz naudas, sākot ar 2 nedēļām un tad jau atkal pēc kāda laika iemīlēsi Rīgu. Kā arhitekts, es gribētu vairāk zaļo atpūtas vietu, bet Rīgas centrs ir pārāk blīvs, lai tajā izveidotu kaut ko vairāk cik jau tam ir atvēlēts. Tāpēc jābrauc uz vasaras festivāliem nakšņot teltīs un ar laivām pa krāšņajām Latvijas upēm. Vairāk vajag piedomāt, kā attīstīt citas Latvijas pilsētas un atpūtas vietas. Rīgā gan varētu novākt Uzvaras parka padomju monumentu un pārcelt to 9.maija tusiņu uz Salaspils memoriālu, jo tas Rīgā ir visdrausmīgākais.

Rīgas kultūras dzīve – ko ieteiksi, no klubiem, kur ir forši tusot, kur forši rīkot pasākumus?

Latvijas 1.Rock Kafejnīca, A Nice Place, Depo, Nabaklab, Melnā Piektdiena, Bubamara, Rockabilly, Vieta, Aptieka, Kaņepes centrs, Remontbarža.

Digitālais laikmets sasniedzis arī mūs, iet jau otrais slānis, kad mūzikas ir tik daudz, ka pat vairs nepietiek laika šķirot, kas baudāms, kas ne – paliks tikai vecās, pārbaudītās vērtības vai lielbudžeta veiksminieki?
Kasetes, diski, disketes,plates, dj Windows – droši vien, vecie labie dj-i, kas vadā līdzi milzu kastes ar platēm jau sāk izmirt vai palikt slinki, jo talkā nāk ērtais, vieglais instruments – laptops. Cik liela ir Tava disku kolekcija? Ikdienā spēlē no diskiem vai tomēr laptops?

Disku kolekcija un arī veco audio kasešu kolekcija ir tik nenormāli liela, ka katrs stūris katrā istabā ir piebāzts ar tiem.  Tāpat ar gandrīz terabaits vairākos cietajos diskos ir izsēts. Kārtot to visu jau pārgājusi vēlme. Tik putekļus jānoslauka. Uz pasākumiem ņemu gan PC gan kaudzi ar CD salktus mapītēs, jo, ja ir pieejami disku atskaņošanas aparāti, tad vienmēr ko labu šajos CD arhīvos var atrast atbilstošā pasākuma garšas uzlabošanai!

P.s. Neesi domājis uzrakstīt kādu grāmatu, kā Joņevs?

Esmu pārāk aizņemts, lai ar to nodarbotos. Ja rakstīšu tad diez vai tikai par to kā ir bijis, bet, ja tomēr rakstītu, tad tas varētu būt kaut kas izdomāts, par to kā varētu būt, par ko lasītājam liktu labi padomāt, un saprast kā pašam ir bijis un kā tagad ir un ko darīt tagad, lai būtu labāk!

27. jūnijā pirmo reizi Rīgā, amerikāņu funeral doom metāla kulta vārds Evoken – šajā pasākumā esi dīdžejs. Ko Tev izraisa, izsaka Evoken un ko esi iecerējis spēlēt šajā pasākumā?

Jātzīst, ka es vairāk šo koncertu gribu apmeklēt visu pārējo grupu sakarā, jo tas ka šie ir no ASV man neko neizsaka un es īsti nesaprotu, kas viņos ir tāds par ko tos tā apjūsmo? Bet varbūt par to es pārliecināšos tikai viņus dzirdot dzīvajā!
Izvēlēties dziesmas paredzu nepieturoties pie tā vai attiecīgā grupa ir tikpat draudoši dūmīga kopumā kā šī koncerta headlaineri :). Noteicošais šajā reizē ir izjusti lēnas un spēcīgi jūtu skarošas dziesmas no: My Dying Bride, Lake of Tears, Type O Negative, Cemetary, Tiamat,  Crematory, Cemetery of Screams, Tristania, Lord of Belielal, Morbid Angel, Tristitia, Kreator, Let Me Dream, Motorhead, Saturnus, Altar of Oblivion, Omnia, Abysmal Grief, Fejd, Death, Ceremonial Castings, Cannibal Corpse, Danzig, Judas Priest, Paradise Lost, Doomdozer, Dominion III, Adoration, Fields of The Nephlim, Black Sannath, Candlemass, Evol, Pazuzu, Brotherhood, WWIII, Fight, The Meads Of Asphodel, Puscifer, Tool u.t.m.l.

Aptuvenais vecums?

33

Aptuvenā nodarbošanās?

Ikdienā strādā par ēku arhitektu projektētāju  un interjera mēbeļu dizaineru.
Esmu arī pasākumu fotogrāfs, ar morāli un fiziski 7 gadus novecojušu aprīkojumu, bet gan jau, ka pienāks arī labāki laiki, tad jūs redzēsiet, ko varu ar labāku tehniku!  Mēdzu arī parkos spēlēt frizbiju un badmintonu ar saviem labākajiem draugiem un nepazīstamiem svešiniekiem, kam arī to gribas pamēģināt. Regulāri apmeklēju aikido nodarbības. Ar septiņgadīgo dēlu Dāvi spēlēju futbolu un florbolu. Ar piecus mēnešu jauno meitu Loti Freiju mēdzu vārtīties pa grīdu un prikoloties, lai viņai būtu jautri, jo patīk kā viņa smejas.
Labprāt palīdzu arī citiem ar pasākumu afišu dizainu, mēdzu sacerēt dzejoļus, dziesmu tekstus, elektronisko mūziku, kas nav vēl tuvu gatavam, spēlēt klavieres, akordeonu, dažādus neparastus stīgu instrumentus, bungas arī uz gultas spilveniem un dažādiem katliem.

Aptuvenais dzīves moto?

Neturi sveci zem pūra! Citādi tas var aizdegties :)
Radošās apvienības moto skatīt sākumā!!

Vietne: