2013/08/20

Brazīļu tehniskā death metal mežoņi Krow atgriežas Rīgā!


Sestdien,
28. Septembrī,
klubā „Melnā Piektdiena”

”Frameworks Of Violence”: Krow (Brazīlija), Ossastorium (Lietuva), Biomorph, Wagars, Kapakmens

Ar koncertu Rīgā atgriežas brazīļu tehniskā death metal mežoņi – grupa Krow.


 „Krow” – grupa no Brazīlijas, kas radusies 2006. gadā, jau pāris nākamajos gados iekarojusi stabilu vietu dzimtās zemes metālistu klausītāju loka vidū. Debijas albums „Before The Ashes” neliek sevi ilgi gaidīt – izdots 2009. gada septembrī, viens kopkoncerts ar „Sepultura” un turpinājumā garāka koncerttūre pa Brazīliju, kā arī – pirmie ārzemju koncerti – Čīlē, kopā ar grupu Undercroft . 2010. gadā seko pirmā Eiropas tūre – 34 koncerti 10 dažādās valstīs.

Turpinājums seko ar maziem pārtraukumiem – 2012. gada martā grupai iznāk jauns albums „Traces of the Trade" (producējis Alan Douches / West West Side Studio). Notiek iespaidīga albuma prezentācija Čīlē kopā ar Dimmu Borgir – koncerts tiek izpārdots. Un seko koncerttūre no Brazīlijas uz Eiropu – 19 valstis un 48 koncerti (daži kopā ar Arch Enemy, Dying Fetus, Job for a Cowboy, Haemorrage, Onslaught, Undercroft, Sinister).

Iespējams, viss noslēpums slēpjas grupas skanējumā – tehniski precīzā, virtuozā izpildījumā, smagnējā, agresīvā un mežonīgā, kā labākajās veco labo laiku death metal tradīcijās, ko veiksmīgi papildina thrash metal un 80to, 90to death metal elementi.

Ossastorium – sākās 2001. gadā kā melodiskā metāla grupa, kas laika gaitā pārauga skarbākā death metal, kombinējot to ar techno un brutal death metal elementiem, bet nezaudējot melodiskumu. Grupa dalījusi skatuvi ar tādiem žanra vārdiem, kā – Vital Remains, Hate, Moonsorrow, Hollenthon, Ensiferrum un citiem.

Grupas bagāžniekā trīs albumi: „Per Aspera...” (2004), „Inferi” (2006) un „Expergo” (2011). Visi trīs albumi, kā arī enerģiskā koncertēšana nostabilizējusi grupas vārdu dzimtajā zemē kā kvalitatīva death metal paraugu. Vērts redzēt grupu dzīvajā enerģiskā un tehniskā izpildījuma dēļ.
  
VxPxOxAxAxWxAxMxC snuff / goregrind grupa no Austrijas. Grupa radusies 2008. gadā, kad muzikāli domubiedri, noguruši no melodiskās un komerciālās mūzikas, izveido grupu ar grūti izrunājamu nosaukumu saīsinājumā – VxPxOxAxAxWxAxMxC (Vaginal Penetration of An Amelus With A Musty Carrot). Muzikāli grupu vislabāk raksturo šāds apraksts – goregrind un slam death metal krustojums, iekļaujot tajā arī dejojamās daļas un brutālākus izgājienus. Grupa ļoti aktīvi koncertē plašajā pasaulē. Diskogrāfijā – vairāki split un viens EP.

Biomorph ir Latvijas progresīvā metāla organisms, kas radies 2012. gada ziemā. Pirms Biomorph rašanās, katrs no pieciem grupas dalībniekiem ir guvis daudzveidīgu un unikālu pieredzi, darbojoties dažādos atpazīstamos smagās mūzikas projektos gan Latvijā, gan ārpus tās. Tomēr, neņemot vērā dažādo muzikālo bagāžu, Biomorph galvenokārt vieno mežonīgas slāpes pēc smaga, ritmiska, melodiska un muzikāli sarežģīta metāla kokteiļa, kura visas slepenās sastāvdaļas ir atrodamas un dzirdamas grupas oriģināl-mūzikā.
2013. gada februārī Biomorph publiskojušas divas demo kompozīcijas „Myogenic Fiction” un „Dreary Convolution”, kas ierakstītas grupas mēģinājumu telpā. Šobrīd grupa strādā pie debijas albuma, kuru plāno izdot 2013. gada rudenī.

Wagars no tumšākajiem Latvijas mežiem izlīdusi nesen izveidotā pašmāju crust / black metal grupa. Apbrīnojot Latvijas dabas mežonību un nepieradināto, noslēpumaino spēku un ieskandinot postapokaliptiskas noskaņas, grupas dalībnieki vienojušies radīt vienkāršas, ātras un skaudras kompozīcijas. Kā ziemeļvēja dzītās krusas šaltis tās baudāmas šīgada EP.

Kapakmens – salīdzinoši jauns veidojums ar pieredzējušiem mūziķiem sastāvā. Muzikāli sevī nes smagnējumu, nolemtību, skaudrumu. Debijas ieraksti liecina, ka savs rokraksts un apņēmība ir.

Durvis veram: 19.00, koncerta sākums: 20.00

Biļetes iepriekšpārdošanā: 3 LVL
Koncerta dienā: 6 LVL