2014/11/04

Deodium noslēdz debijas albuma koncerttūri Daugavpilī



Pašās augusta beigās smagā metāla grupa Deodium klausītājus iepazīstināja ar savu pirmo pilna garuma albumu „Grēks. Važas. Brīve.”. Nu ir palicis tūres pēdējais koncerts, kas notiks 7. novembrī, Daugavpilī, „Artilērijas pagrabos”.


Ieraksts veido stāstu, kas sastāv no trīs daļām „Grēks”, „Važas” un „Brīve”, no kā tad arī ir radies albuma nosaukums. Darbs pie skaņdarbiem tika iesākts vēl pirms EP „Saules kalpi” izlaišanas, kurš 2012. gadā ieguva Latvijas Metal Mūzikas Gada balvu „Gada debija”.

Albumā tiek turpināta „Saules kalpos” iesāktā tēma par sabiedrības degradāciju. Iesaistot tādus mītiskus tēlus, kā Eņģelis, Dievs, Nāve, u.c., jaunais stāsts runā par cilvēces kļūdām un trūkumiem, kā arī nespēju un reizēm nevēlēšanos tos redzēt un labot.

 Dziesmu vārdos var atrast atsauces gan uz tādiem literāriem darbiem kā Dž. Orvela „1984” un „Dzīvnieku ferma”, gan Stenlija Kubrika režisēto filmu „The Shining”, kā arī dažādiem nozīmīgiem notikumiem Latvijas vēsturē un mūsdienās.

„Grēks. Važas. Brīve” tūres ietvaros grupa ir pabijusi Liepājā, Jelgavā, Rīgā, un gatavojas tūri noslēgt Daugavpilī. Tāpēc 7. novembrī visi interesenti ir aicināti uz „Artilērijas Pagrabiem” (Rīgas ielā 22, Daugavpils).

Līdzās Deodium spēlēs arī grupas YGODEH un Spit it out.

YGODEH ir death metal/alternative metal grupa, kas tika dibināta 2009. gadā pēc iepriekšējā projekta „Disease” izbeigšanas. Grupa bāzējas Londonā un ir izlaidusi EP (2011), singlu (2011) un divus digitālos albumus (2013 un 2014).

Spit it out ir hardcore metal grupa no Cēsīm, kas arī tika dibināta 2009. gadā. Grupa ir īpaši aktivizējusies šogad, izdodot gan savu debijas EP, gan piedāvājot video dziesmai “My Strenght”.

Koncerta sākums paredzēts 21:00.
Ieejas maksa:
- 2 EUR
- 1 EUR – studentiem


Pasākumā būs iespējams arī iegādāties „Grēks. Važas. Brīve.” CD.

Info:
Ausīm: