2015/01/08

„Nabaklab” uzstāsies leģendārie kolumbieši „Inquisition”

Trešdien, 11. februārī pirmo reizi Rīgā spēlēs leģendārais Kolumbijas black metal duets „Inquisition”.
„Inquisition” – grupa radusies 1988. gadā, Cali, Kolumbijā, sākotnēji muzicējot thrash metal manierē, taču 1994. gadā radikāli maina skanējumu uz black metal.

1996. gadā grupas idejiskais līderis Dagons pamet dzimto Kolumbiju, dodas uz ASV, kur arī atrod jauno bundzinieku Incubus, lai sāktu darbu pie pirmā pilnā albuma ieraksta. Līdz pat šim brīdim, grupas sastāvs nav mainījies:
Dagons – ģitāras un balss, Inkubus – bungas.

Grupas muzikālo skanējumu raksturo lēni, dziļi un tumši ģitāru rifi, mainīgie spēlēšanas ātruma tempi dziesmās, ko paši mūziķi raksturo, kā agrīnā thrash metal ietekmētu tumšu un haotisku black metal. Ar haotisku black metal vien ir par maz, grupas tekstos un daiļradē galvenokārt dominē kosmoloģija, astrobioloģija un pagānisms.

Grupas diskogrāfijā ir trīs EP mazalbumi, izlase un seši pilnie albumi, no kuriem pēdējo „Obscure Verses for the Multiverse” izdevusi ietekmīgā Francijas izdevniecība „Seasons Of Mist” , kuras paspārnē ir arī tādi mūziķi, kā „Mayhem”, „Ghost Brigade”, „Septic Flesh”, „Shining”, „Solstafir” un daudzi citi.

Koncerta iesildošajā daļā – grupa „Dominanz” no Bergenas Norvēģijā. Grupa Rīgā viesojusies jau vairākkārt, ar bēdīgi slaveno ģitāristu, savulaik baznīcu dedzinātāju – Jornu priekšgalā. Šogad grupai iznācis jauns albums „Noxious”, kurā kā viens no viesvokālistiem dzirdams arī „Immortal” līderis Abbath. Kā otri iesildītāji uz skatuves kāps itāļi „Voltumna”.

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā www.ticketshop.lv interneta vietnē:

Pirmās 100 biļetes iepriekšpārdošanā – 10 eiro, pēc tam  – 15 eiro, pie ieejas – 17 eiro.

Klubs atvērts no 14:00; pasākuma sākums 20:00.

„Nabaklab” atrodas Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12.