2016/01/14

Vēl var nobalsot par labākajiem Latvijas metālmūzikā!


Līdz pat 14. janvārim notiks balsošana par ikgadējo Latvijas Metālmūzikas Gada Balvu, kurai šogad nominēts rekordliels ierakstu skaits.


Šogad balvai nominēti veseli septiņpadsmit smagās mūzikas ieraksti, kas iznākuši visa pagājušā gada garumā: te ir gan tradicionāls hārdroks (Jāņa Bukuma sololbums «Dzīvs un Savādāks»), gan smagā gala panku mūzika (leģendārā «Inokentija Mārpla» jaunais ieraksts «Tup’N’Turies» un «Kapakmens» otrais albums «Anarhija»). Ir klasiski lēns un monumentāls «doom» metāls («Katalepsija» beidzot izdevusi ilgi gaidīto debijas albumu «World of Cliché»), ir visu veidu ekstrēmais metāls plašā izvēlē — tādas grupas kā «Protean», «Velnezers», «Chaosact», «Dehead», «Eschatos» un «Last Decline». Zīmīgi, ka grupa «Skyforger» savu pērn izdoto albumu “Senprūsija” Metālmūzikas Gada balvai nav iesniegusi.

Folkmetālu šoreiz pārstāv divi ļoti netipiski kolektīvi. Ar otro albumu «Emancipation» mūs iepriecinājusi grupa «Dislocation», kuras līderis Renāts Ragimhanovs ir lezgīns — viņš mīl savā visnotaļ progesīvajā mūzikā iepīt austrumnieciskus motīvus. Savukārt «Yomi» albumā «Age of the Gods» mūs gaida vēl lielāka eksotika: šis Rīgas kvartets spēlē japāņu folkloras inspirētu smago mūziku, uz skatuvēm Latvijā iznesot tādus instrumentus kā sjamisens, sjakuhači un dan-moi.

Latgales metālscēna šogad pieteikusi veselus divus kolektīvus — «Saintorment» ar pašās decembra beigās iznākušo albumu «Well of Sins», kā arī vikingmetālisti «Varang Nord» ar jaunu episko ierakstu «Master of the Forests». Savukārt eksperimentālo un postmūzikas lauciņu pārstāv divi savstarpēji saistīti projekti — «Anna Kijevā» (albums «Māsa») un «Tesa» (ieraksts «G H O S T»).

Metālmūzikas Gada Balva ik gadu tiek pasniegta tādās kategorijās kā gada labākais albums, labākā koncertgrupa, gada debija, labākais vokāls, labākais mūziķis — instrumentālists, kā arī gada labākā grupa kopumā. Visās kategorijās uzvarētājus nosaka sabiedrības un žūrijas balsojums. Žūrijai ir tiesības piešķirt papildus balvas par ieguldījumu Latvijas metālscēnas attīstībā, kā arī citiem nopelniem.

Balsošana notiek līdz 13. janvāra pl. 23.59 adresē http://ejuz.lv/6na, balvu pasniegšanas ceremonija un koncerts notiks 15. janvārī klubā «Melnā Piektdiena». Ceremonijā spēlēs «Katalepsija», «Eschatos», «Chaosact»,  «Velnezers» un citas komandas.


Balsošana: http://ejuz.lv/6na