2016/04/26

Uz "Devilstone" festivāla galvenās skatuves vispiemērotākajā laikā – "Behemoth"


"Devilstone“ festivāls, kurš norisināsies Lietuvā, no 14. – 17. jūlijam, atklāj šī gada būtiskāko muzikālo akcentu. "Behemoth" – zaimojoši skandalozā un ar elpu aizraujošo tēlu valdzinošā Polijas grupa no Gdaņskas , Anīkščos (Lietuva) parādīsies vispiemērotākajā laikā. Viens no iekārojamākajiem un dārgākajiem kolektīviem festivāla vēsturē solīdi kronēs šī gada programmu.


"Behemoth“ – Polijas smagās skatuves lepnums – pateicoties radītajai mūzikai un drosmīgajiem, modernajiem sevis prezentēšanas veidiem, ir izpelnījies cieņu un atpazīstamību visā pasaulē. 1991. gadā dibinātā grupa bieži tiek vērtēta kā savas valsts ekstremālās mūzikas pamatlicēji, kas joprojām ir autoritāte un nezaudē ietekmi. "Behemoth" diskogrāfijā – jau 10 albumi, bet visas vēstures laikā – ne mazums šokējošu līkumu. "Behemoth", kas jau no kopā sanākšanas sākuma un vēl arvien rada okultisku tēmu piesātinātu mūziku un nebīstas no radikālām idejām, tiek augstu vērtēti ekstremālās mūzikas kontekstā un spēj izpelnīties pat plašās sabiedrības uzmanību, kā arī papildus cieņu.


Neapšaubāmi lielāko un svarīgāko grupas radošo potenciālu veido no "Behemoth" nosaukuma neatdalāmais tās līderis, talantīga un harizmātiska personība Adam Nergal Darski. Grupas prāts un dvēsele ir izstaigājusi elles ceļus un ir uzvarējusi personīgos dēmonus, lai šodien, uzspļaujot skeptiķu kritikai, darītu to, kam ir talantīgs un jūt kaisli. Savu kontrastaino personību viņš jau ir atklājis autobiogrāfiskā grāmatā "Confessions of a Heretic", tāpat ir realizējis sevi biznesā. Varšavā darbojas kopā ar partneriem atvērta populāra vīriešu frizētava "Barberian Academy and Barber Shop", Sopotā – muzikāls naktsklubs "Libation", pērn tika izlaists ar "Behemoth" preču zīmi marķēts beļģu IPA stila alus. Grupu un tās līderi lieliski pazīst plašas masas. 2011. gadā Nergal ieņēma tiesneša sēdvietu muzikālajā TV šovā "Polijas balss", bet šī gada 1. aprīlī starptautiskajā presē parādījās baumas, ka pats Justin Bieber ir "Behemoth" fans. Pēdējā laikā, kad Polijas valdība ir izcēlusi gaismā abortu likuma jautājumus, Nergal aktīvi izsakās par sieviešu tiesībām izvēlēties.


Pateicoties savai aktīvajai darbībai un radošumam, "Behemoth" pamana un mīl tās fani. Tāpēc nav brīnums, ka sociālajos tīklos, gan "Behemoth", gan Aadam Nergal Darski un ar viņiem saistītās Facebook, Instagram un citas vietnes var lepoties ar simtiem tūkstošu sekotāju. Tikpat lielas auditorijas dodas arī uz iespaidīgajiem grupas koncertiem. Taču, plaši deklarējot radikālu skatījumu un bezbailīgu izpaušanos, grupa neizvairās no skandāliem un konflikta situācijām ar reliģisko sabiedrību. Līdz pat šim nebeidzas tiesas process un lieta par 2007. gadā koncerta laikā uz skatuves saplēstu Bībeli, bet BEHEMOTH pat nedomā mainīt savu radošo koncepciju. Pēdējais, desmitais grupas vēsturē izlaistais albums "The Satanist" (2014. g.) ar savu nosaukumu nodod tā saturu un pretošanos reliģiskajām dogmām. Tas ir brutāls, bet atmosfērisks metāls, ilustrēts ar estētisku eiforiju izraisošiem video klipiem, kas bagāti ar black metal raksturīgo ideoloģiju, simboliem un rituāliem.

"Visvairāk ticu cilvēka brīvībai, neatkarībai, tiesībām izvēles un uzkrātajai gudrībai. Tādēļ man būtiski visi simboli, kas piešķir šīm vērtībām nozīmi, tāpat rituāli un tēls. Kāpjot uz skatuves, es transformējos, no parasta cilvēka pārvēršos savā alter ego. Ieraugot auditoriju, sajūtu bezgalīgu iedvesmu un enerģiju, ar kuru tad arī dalos ar visiem", - stāsta grupas līderis. Jūlijā, Anīkščos (Lietuva) būs iespēja sajust šo enerģiju – "Behemoth" kļūs par kulmināciju "Devilstone" festivālā, kurš norisināsies no 14. līdz 17. jūlijam.

Festivāla biļetes izplata „Ticketshop.lv” (www.ticketshop.lv). Biļetes cena – 35 EUR. Biļetes padārdzināsies.

Informācija par festivālu: www.devilstone.net

Video: