2016/06/03

3.06.16 Vārnu Laiks: Saruna ar psihoterapeiti Ainu Poišu


Daudzos prātos smagais metāls un šīs subkultūras pārstāvji joprojām tiek uzskatīti par mežoņiem, izskata, attieksmes un muzikālās gaumes dēļ. Negaumīgs stereotips, kas lēnām sāk izzust, bet joprojām ir aktuāls.


Tas gan nekādi neiespaido faktu, ka šie cilvēki, kas klausās smago metālu, alternatīvo mūziku vai plašākam klausītāju lokam neierasto mūziku, kas skan arī radio “Naba” ēterā, veido ģimenes, audzina bērnus un ir aktīvi sabiedriskās dzīves radītāji un baudītāji. 

Raidījuma viesis, kā reiz, cilvēks no malas, kas ikdienā neklausās smago metālu, bet ar gana lielu dzīves pieredzi un redzējumu  – Aina Poiša.

Aina Poiša – ģimenes psihoterapeite, savulaik, “TV3” sarunu šova “Aina” vadītāja. Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē apguvusi pedagoģiju maģistrantūrā.

Sarunā meklēsim atbildes uz jautājumiem – vai alternatīvās subkultūras un mūzika ir degradējošas, kā mūzika iespaido klausītāju, smagais metāls, kā dzīvesveids un protams, psihoterapijas receptīte, kā justies labi, klausoties drūmu un nomācošu mūziku ikdienā.

Reizē, arī muzikāls eksperiments – kā cilvēks, kas ikdienā nekādi nav saistīts ar metālistu pasauli, uztvers tādas metālistu aprindās zināmas un cienītas muzikālas izpausmes, kā grupas
“Burzum” vai  “Deicide” .

Klausītāj, šis raidījums arī Jūsu vecākiem – klausieties kopā! Tiem, kas nepaspēja - raidījums ir klausāms arīvā!