2016/06/02

Rīgā uzstāsies ASV industriālā metāla grupa „Hanzel und Gretyl”


Sestdien, 4. jūnijā Rīgas klubā „Melnā piektdiena” (Brīvības gatvē 193c) uzstāsies grupa „Hanzel und Gretyl” no ASV, kas tiek uzskatīta par vienīgo Neuе Deutsche Harte subžanra pārstāvi Amerikas Savienotajās Valstīs.

„Hanzel und Gretyl” izveidota 1993. gadā Ņujorkā (ASV). Grupas dalībnieki savu nosaukumu ņēmuši no pazīstamas brāļu Grimmu pasakas (vācu – „Hänsel und Gretel”), skaidrojot savas mūzikas koncepciju kā futūristisku un apokaliptisku stāstu, kurā katrs albums ir kā jauna nodaļa.

Grupu izveidoja divi cilvēki „Kaizer Von Loopy” (ģitāra, vokāls) un „Vas Kallas” (basģitāra, vokāls), kas arī joprojām ir vienīgie oriģināldalībnieki, ik pa laikam pieaicinot talkā viesmūziķus. Tā piemēram Latvijā grupa šoreiz spēlēs ar live bundzinieku, kas priekšnesumam nodrošinās papildus jaudu.

Neskatoties uz to, ka pēdējos albumos grupas mūzikā sāk parādīties neliela black metāla ietekme, „Hanzel und Gretyl” joprojām tiek uzskatīti par vienīgajiem ASV Neue Deutsche Harte pārstāvjiem. Pastāvēšanas laikā grupa piedalījusies koncerttūrēs ar „Marilyn Manson”, „Rammstein”, „Ministry”, „Prong”, „Slipknot”, „Cradle of Filth” u.c.

Kā īpašie viesi koncertā piedalīsies divas pašmāju grupas: Industrial / Groove metal pārstāvji „Stagnant Project” un Sludge / Doom metal apvienība „Saturn’s Husk”, kurai tā būs ilgi gaidītā pirmā uzstāšanās. 

Klubs „Melnā piektdiena” atrodas Brīvības gatvē 193c, biļetes pieejamas interneta vietnē www.ticketshop.lv.

Biļešu cena iepriekšpārdošanā no 12 €, koncerta dienā, kluba kasē dārgāk.

Koncerta sākums: 20:00, klubs būs atvērts no pl. 19:00.

Video:

Resursi: