2017/11/28

Lietuviešu post roka grupa "Autism" koncertēs Jelgavā


Sestdien, 2. decembrī, jaunatklātajā "Melno Cepurīšu Balerijā", Jelgavā, koncertēs šībrīža spožākais vārds Lietuvas postroka mūzikas žanrā - grupa "Autism".
"Autism" ir šībrīža spēcīgākā Lietuvas post roka / post metāla grupa, kas pastāv kopš 2012. gada.

Neskatoties uz salīdzinoši īso grupas mūžu, grupas diskogrāfijā jau trīs ieraksti: "Falling Motion" (ep, 2012) , "The Crawling Chaos" (2012) un šī gada albums "Film Noir" (2017).

Par grupas muzikālo kvalitāti liecina ne vien ārzemju mūzikas apskatnieku komplimenti, bet arī izdoto ierakstu pārdošanas apjomi, kas mūsdienās ir mainīga tendence. Piemēram, grupas jaunākais albums "Film Noir" diska un vinila plates formātā uz šo brīdi ir sasniedzis atzīmi "gandrīz izpārdots" .
Grupas muzikālais skanējums balansē postroka un post metāla svaros, jo ir gana gaisīgs, instrumentāls, emocionāls, noskaņu raisošs, lai iekļautos pirmajā, bet smagnējāks, tumšāks un griezīgāks iesveras otrajā kategorijā. Ļoti iespējams, ka talantīgie mūziķi sakombinējuši paši savu skanējuma formulu, kas viņu instrumentālos skaņdarbus, ko vietām papildina samplētie monologi, padara par interesantu klausāmvielu gan vieglākas, gan smagākas mūzikas klausītājiem. 


Vasarā, albuma tūres ietvaros, grupa ar koncertu viesojās Rīgā, kā arī spēlēja festivālā "Metalshow.LV". Jelgavā grupa spēlēs pirmoreiz un šogad koncerti Latvijā vairs nav paredzēti.


Koncerta sākums 22.00, ieejas maksa 3 EUR.


"Melno Cepurīšu Balerija" ir alternatīvās mūzikas koncertvieta, ēstuve un bārs Jelgavā, kas pēc astoņu gadu darbības, nomainījis ierasto adresi uz krietni lielākām telpām – Raiņa ielā 26.

Decembrī, nedēļu nogalēs "Balerijā" muzicēs: Žaks no "STA", "Gas Of Latvia", "Trauma Moralis", "Oceanpath", "Hawkinds" un citi.