2011/08/18

Mėnuo Juodaragis XIV – Baltijas maģija uz neapdzīvotas salas [Latviešu] - papildināts!

Mėnuo Juodaragis XIV – Baltijas maģija uz neapdzīvotas salas




Četrpadsmitais Baltijas post-folk festivāls „Mėnuo Juodaragis” atkal dodas uz skaistā Zarasai ezera salu! Īpašais brīvdabas festivāls, kas atspoguļo vairākas alternatīvās skatuves, kā arī mūsdienu folka un pagānu kultūras, notiks vasaras pēdējā nedēļas nogalē – 26.-28.augustā Zarasai, Lietuvas ziemeļaustrumos (uz Latvijas robežas!). Festivāls ir vienreizējs pasākums ar oriģinālu konceptu, lielisku atmosfēru un neticami labu atrašanās vietu – tīras, mežonīgās dabas apvidū, uz lielas, zaļas salas.


MJR 2011 piedāvās daudzus oriģinālus ansambļus un māksliniekus iz dažādām izcelsmēm un stiliem - no autentiskas folkloras līdz neofolkam, no darkwave līdz avangardam, no elektronikas līdz metālam. Trīs dienu laikā uz 4 skatuvēm „Mėnuo Juodaragis” ietvaros uzstāsies vairāk nekā 45 grupas un mazāk zināmi projekti.




 
















2011.gada festivāla dalībnieku skaitā būs: BLOOD AXIS (ASV) • DAZKARIEH (Portugāle) • RAPOON (Lielbritānija) • SONNE HAGAL (Vācija) • ARNICA (Spānija) • TARUTA (Ukraina) • POLUDNICA (Polija) • TESTAMENTUM TERRAE (Baltkrievija), kā arī labākās Lietuvas grupas, kā BIX DONISPIEVOSATALYJALUCTUSUGNIAVIJASMARGA MUZIKATRYS KETURIOSE VILKDUJASPANXTIKŪLGRINDA... un daudzi citi! Nedaudz vēlāk tiks izziņota arī grupa no Latvijas.

Latviju pārstāvēs folkloras kopa LAIMAS MUZYKANTI (http://laimas-muzykanti.lv/  http://www.draugiem.lv/laimas-muzykanti/ ) no Daugavpils un Dj Olivers!



















"Mėnuo Juodaragis" ir daudz vairāk nekā tikai mūzika – plašā festivāla programma piedāvās ekskluzīvas un pamatīgas lekcijas, cilšu darbnīcas, tradicionālos rituālus, mākslas izstādes, dažādus radošos un ekoloģiskos projektus, patīkamu filmu izlasi, pārgājienus, sporta aktivitātes, tautu dejas, sporta sacensības un deju ballītes cauru dienu un nakti!




 













MJR vienmēr ir dedzīgi izpētīt interesantas lietas un tēmas. 2011 gada galvenā tēma ir ļoti unikāla lietuviešu tradīcija – sutartinės – polifoniska dziedāšana, kas ir dziļi meditatīva un tiek izmantota rituālos. Tradīcijā iekļauta mūzikas instrumentu spēlēšana un dejošana, ko parādīs un iemācīs labākie pētnieki un izpildītāji.

Atdzīvinot vecās tradīcijas un parādot jauno mūsdienu baltu kultūru, MJR festivāls apburs apmeklētājus ar seno amatu darbnīcu pagalmu un daudzām labi aizmirstām tradīcijām. Tu esi laipni aicināts izbaudīt radošos projektus, labu alu, draudzīgu gaisotni, apburošas pļavas, birzis, ugunskurus, koka apmetnes un Zarasas ezera atspirdzinošos, tīros ūdeņus... "Mėnuo Juodaragis" vienmēr azotē glabā jauku pārsteigumu visiem un izrādās labākā iespēja apmeklēt Lietuvu, kā arī pavadīt pēdējās vasaras dienas Eiropas pagānu sirdī.

Trīs dienu MJR biļete maksā 35 EUR (iepriekšpārdošanā). Biļetes iespējams nopirkt no "Mėnuo Juodaragis" mājas lapā caur PayPal naudas pārskaitījumu.

Festivāla mājaslapa: http://www.mjr.lt



 

















----------------

Mēdijiem preses akreditācijas saņemšanai rakstīt uz: mjr@dangus.net .