2011/08/31

14.septembrī, Nabaklab - eksperimentālās un progresīvās ģitārmūzikas duets Khuda no Anglijas

Duets Khuda Rīgā -  ģitārmūzika Iecavas piemiņai

Ar koncertu Rīgā, 14.septembrī mūzikas klubā Nabaklab, sava otrā albuma Iecava koncertbrauciena ietvaros Latvijā atgriežas eksperimentālās un progresīvās ģitārmūzikas duets Khuda no Anglijas.

















Duets Khuda dibināts 2007.gadā Anglijas ziemeļdaļas pilsētā Līdsā, no pirmsākumiem pamatsastāvā aizvien kā nemainīgs tā dalībnieks palicis ģitārists un vairuma skaņdarbu radošais autors Toms Brūke.

Muzikālās piederības ziņā darbība raksturojama kā eklektisks un instrumentāls savienojums starp eksperimentālo un progresīvo ģitārmūziku, izspēlējot to šķietami minimālistiskā pieejas manierē, kā muzikālos "rīkus" izmantojot tikai ģitāru un sitamos instrumentus, un ietekmējoties no vairākiem mūsdienu postroka un postmetāla daiļrades izpildītājiem, piemēram, Young Widows, Don Caballero, Torche un Russian Circles, kuri laika gaitā jau kļuvuši par Khuda skatuves biedriem.

Izdodot vairākus minialbumus, no kuriem atsevišķi skaņdarbi izpelnījušies atrašanos postroka grupas Flies are Spies from Hell sastādītā britu instrumentālās mūzikas izlasē, un 2010.gadā izdoto debijas albumu Palingenesia, duets pelnīti atzīts kā viens no aizvadīto gadu ievērojamākajiem Apvienotās Karalistes neatkarīgās mūzikas skatuves jaunpienācējiem.

Atsevišķi apskatāma Khuda labpatika pret Baltijas valstīm, savā debijas albumā iekļaujot skaņdarbu Tallinn, bet jaunākajā veikumā atzīmējot, un pat izceļot kā vadlīniju, Zemgales ainaviskās upes Iecavas vārda piemiņu.

Līdzās viesiem pašmāju neatkarīgās mūzikas skatuves jaunieguvumi - sastāva un izvirzīto pašmērķu ziņā pieaugošie matemātiskā roka pārstāvji Parára, improvizācijas žanra ekperimentālisti Electrate, un tikai nesen publisko atrādīšanos piedzīvojusī post-hardcore grupa Audrey Fall.

Video atsauce :
http://vimeo.com/16322212

Ieeja no plkst. 20:00, ieejas maksa 3 Ls.