2012/12/01

Apziņas Parazīti: jaunais konservs pēc nedēļas ar drusku

Apziņas Parazīti

"...šajās dienās atvados no saviem tuvajiem, tālajiem. Aprokot vienu vai otru, klusu, bez vārdiem. Šajās naktīs es roku tos laukā, savās domās, atmiņās un dzeru asaras. Ne dēļ tā, ka ģeldētu gausties, dēļ tā, ka nemiers un skumjas, klauvē pa ribām...”



Ir pagājis krietns brīdis, ko piepildījis varens, spēcīgs klusums un tukšums. Nekādu modes kliedzienu, esam lipinājuši kopā jaunās, kā arī labi aizmirstās sajūtas un vēsmas, dažu nakti mokoši, dažu radoši, pārlieku viegli, beigās, uzrakuši pat iedvesmu pat no 2009. gada atmiņu lauskām.

Pagaidām ir nojausma par albuma nosaukumu, bet klusībā tiek turēts gan nosaukums, gan dziesmu saraksts, bet tas sekos. Kad? Aptuveni nākamnedēļ. Kad viss būs salikts pa plauktiem, ceļiem, nomiksēts, sagriezts, uzlabots, atzīts par labu esam, nelabo dzēšot laukā. 

Šaubu nav, pat ja kādam ienāks prātā to nosaukt par labāko, vislabāko no mūsu ierakstiem, mēs klusi skatīsimies liesmās, vien pakratot galvu. Vai otrādi, pat, ja kādam ienāks prātā to nosaukt par slimāko, sliktāko vai nejēdzīgāko, mēs turpināsim skatīties vecu cilvēku acīs, meklējot iemeslu to dzīvespriekam dziestot.
Albums varētu likties mazāk griezīgs, kā agrāk, tomēr, tajā ir pārpārēm peļu slazdu, kas ieaijā negantā vētrā.
Ja ierakstā vajadzētu ielikt tās skumjas, slāpes, tukšumu vai sāpes, ieceres, kas šad tad bezmiegu naktīs kopā ar vēju ved pastaigās zirgus, visticamāk, ka ieraksts aprautos ar primitīvu pašnāvību pa kluso.

Tie ir tikai vārdi, kas atbalsojas acu atspulgos, smadzeņu impulsos, asociācijās. Lai runā mūzika. Lai tā diktē toņus, izkrāso gan pats.

Bez Apziņas Parazītu ierastā sastāva, ierakstā savu dalību, roku, saprātu, sajūtu, apziņu piebēruši vai kādu no savām rezerves daļām ielikuši, kā izrādās, dažādi populāri vai šaurās aprindās zināmi mūziķi:
Jānis - ģitāras, "Velvet Supernova";
Lauris - ģitāras, "Soundarcade";
Lauris - sitamie, perkusijas, "Frailty" , "Apēdājs";
Ģirtas - ģitāras, vijole, "NemiegsNemiers";
kāds no "Emily Rose" ģitāristiem. 

Lieliskākais izrāviens ar pārsteigumu - sadarbība ar Natāliju - "My Shizophrenia" (Krievija) , ļoti iespējams, ka tas izvērtīsies par atsevišķu kopdarbu, laiks rādīs. Iepazīties: http://vimeo.com/35528479#at=0

Pa kluso, esam paspējuši uzspēlēt vienu mazo koncertu Jelgavā - Sociālās integrācijas centrā – turpat vēl šo un nākamo nedēļu var uzmest aci lieliskai fotoizstādei par dažādām fobijām, bailēm un tamlīdzīgām lietām.

Trīs gabali no jaunajiem ir arī te:
http://apzinasparaziti.bandcamp.com

vairāk - sekos...