2015/01/19

4. aprīlī Rīgā – somu grupa „Kypck”


4.aprīlī klubā „Melnā Piektdiena” pirmo reizi Rīgā spēlēs pretrunīgi vērtētā grupa no Somijas – „KYPCK” .


Grupa „Kypck” radusies Somijā, 2007. gadā. Par to jāpateicas producentam Hiili Hiilesmaa, kurš radīja gan grupu, gan spēlēja tajā bungas pirmajos divos albumos. Pasaulē plašāk šis vīrs zināms no sadarbības ar grupām „HIM”, „Sentenced”, „Apocalyptica”, „Moonspell” .

Grupas unikālo, iespējams, pat nestandarta, skanējumu izveidojuši abi izbijušie grupas „Sentenced” ģitāristi – Lopakka un S. Kukkohovi. Jau sākotnēji, meklējot muzikālo stilistiku, kompozīcijās apvienota tumša, skumja, reizē smagnēja mūzika ar doom metal elementiem, rezultātā radot savu unikālu, modernizētu skanējumu.

Debijas albums „Cherno” iznāk 2008. gadā, gūstot starptautiskus panākumus un diskusijas, tieši valodas, skanējuma un novitātes ziņā.

Grupas imidžs un mūzika joprojām ir diskusiju objekts – grupa no Somijas, kas dzied krievu valodā, basģitārists, kura ģitārai ir tikai viena stīga, ģitārists, kura instruments ir Kalašņikova automāta formā, arī teksti, kas galvenokārt ir par vēstures tumšajiem, traģiskajiem brīžiem.

Albumu noformējumos galvenokārt dominē kirilica, kas jau kļuvusi par grupas atpazīstamības zīmi.

Un, bez šaubām, raksturīgais melnais humors – grupa pati sevi definē, kā „Ātrs krievu doom metal no Somijas” .

Grupas diviem albumiem „Cherno” (2008) un „Nizhe” (2011) 2014. gada martā pievienojies trešais - „Imena Na Stene” (2014) .

Skanējuma un noskaņu ziņā, uz šo brīdi, tas noteikti ir tumšākais un dziļākais grupas albums – muzikāli, tematiski un vizuāli.

Koncerta sākums: 20.00, biļetes iepriekšpārdošanā www.ticketshop.lv vietnē, pirmo biļešu 50 biļešu cena 12 EUR, tuvojoties pasākumam, biļešu cena būs augstāka.



KYPCK „1917”:
KYPCK „Imya Na Stene”: