2016/02/28

Rīgā uzstāsies vieni no Krievijas folkmetal skatuves līderiem – grupa Kalevala


 2. un 3. martā Rīgas klubā Nabaklab (Z.A. Meierovica bulvāris 12) uzstāsies Krievijas folkmetal grupa Kalevala.


Rīgas koncerti daļa no grupas pirmās Eiropas koncertturnejas,  kurai dots nosaukums "Hail To Spring".

Grupa Kalevala pastāv kopš 2007. gada un šobrīd viņus var dēvēt par vieniem no Krievijas folkmetal skatuves līderiem. Nosaukums ir aizgūts no somu nacionālā eposa un tas izvēlēts tamdēļ, ka grupas vokālistei ir somu izcelsme. Arī paši muzikanti ietekmējas no somu un sāmu tautas mūzikas un somugru leģendām, kā arī no tādām grupām kā Korpiklaani un Finntroll. 

Aizraujošs, dziļš un emocionāls sieviešu vokāls apvienojumā ar izsmalcinātām un melodiskām ģitāras partijām un dažādiem tautas instrumentiem - tā ir grupas Kalevala mūzikas formula. Dziesmu lirika ir emocionālu stāstu krājums: dažreiz skumja, dažreiz drosmīga un jautra. Teksti ir tik patiesi, ka tiem ir viegli atrast atbalsi katra klausītāja sirdī.

Grupa Kalevala Latvijā viesosies pirmo reizi, tāpēc klausītājiem tiks piedāvātas divas pavisam atšķirīgas muzikālās programmas.
Trešdien, 2. martā grupa Kalevala aicina uz akustisko koncertu, kurā piedāvās noklausīties gan savus autordarbus, gan tautasdziesmas mierīgākā manierē.

Ceturtdien, 3. martā notiks daudz jaudīgāks koncerts, kurā varēs dzirdēt grupas Kalevala ierasto programmu folkmetal stilā.

Koncertu sākums: 20:00
Pasākumi notiks līdz: 23:00

Biļetes uz 2. marta akustisko koncertu būs pieejamas koncerta dienā kluba kasē un to cena ir 7 EUR.

Biļetes uz 3. marta koncertu ir nopērkamas interneta vietnē ticketshop.lv.  Pirmās 50 biļetes 7 EUR, vēlāk 10 EUR; koncerta dienā klubā 13 EUR.

Patīkama ziņa visiem tiem, kas iegādāsies 3.marta pasākuma ieejas biļeti - viņi varēs apmeklēt 2. marta akustisko koncertu par brīvu (pie ieejas uzrādot biļeti).

Pasākumu organizē: Biedrība KUMOS


Kalevala: